Solgt til Ferd Eiendom

Aberdeen har solgt Strandveien 4-8 til Ferd Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var sist fredag at Aberdeen Asset Management offentliggjorde at fondet Aberdeen Pan Nordic fikk inn Lundin Norway som leietaker til eiendommen Strandveien 4-8 på Lysaker. Leieavtalen starter i august 2015 og har en varighet på 12 år.

Nå melder Aberdeen om at Pan Nordic-fondet har solgt eiendommen til Ferd Eiendom AS. Avtalen ble signert fredag og overtakelsen er den første september i år.

– Etter en meget god prosess med Ferd Eiendom AS selger vi dette bygget som skal bli det nye hovedkontoret til Lundin Norway AS. Salget av eiendommen er i tråd med fondets strategi om å skape verdier ved å utvikle eiendommer, og så selge til andre som gjennomfører prosjektet. Vi er fornøyd med prisen, og salget frigjør midler til andre formål som fondet ønsker å bruke kapital på», sier Peder Schjoldager, fondsleder i Aberdeen Property Funds SICAV-FIS Pan-Nordic. 

Verken Aberdeen eller Ferd opplyser om salgsprisen for eiendommen. Men eierselskapet til eiendommen Aberdeen P-N Strandveien 4-8 AS hadde ved årsskiftet bokførte eiendomsverdier på 362,7 millioner kroner. Leieinntektene var 28,6 millioner kroner. Eiendommen er på til sammen 24 335 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS