VINNER: Kaja Skovborg-Hansen.
VINNER: Kaja Skovborg-Hansen.

Vippas ildsjel vant Cityglød

Kaja Skovborg-Hansen vant Cityglød-prisen. Nå håper hun folk kan hente inspirasjon fra Vippa-modellen.

Publisert Sist oppdatert

Det var under Citykonferansen torsdag kveld at prisen Cityglød ble delt ut for fjerde år på rad. Prisen skal gå til en person som har utmerket seg på en positiv måte, gitt noe tilbake og/eller skapt noe nytt og som representerer fremtiden i eiendomsbransjen.

Kaja Skovborg-Hansen vant årets Cityglød i konkurranse med Kris Riise i Unloc og Geir Atle Bore i FundingPartner.

«Kaja Skovborg-Hansen er medeier og daglig leder av Vippa. Som 24-åring begynte hun som byggeleder for et gammelt nedslitt skur, som i dag er en av Oslos mest bærekraftige matsuksesser. Komiteen er imponert over den enorme suksessen destinasjonen har fått. Til tross for stor konkurranse og utfordrende beliggenhet har stedet blitt en vellykket mangfoldig mathall, som appellerer til både unge, gamle og forskjellige kulturer», skriver juryen i sin begrunnelse for prisen.

– Det er en fin oppfordring til folk her ute, å slippe til unge folk som kanskje ikke har forutsetningene og erfaringene til å gjøre prosjekter slik som Vippa rett etter man er ferdig på studiene. Samtidig har initiativtaker av Vippa, Heidi Bjerkan, stått ved min side fra dag én. Jeg tror det skjer mye bra ved å engasjere unge folk, vi er både litt naive og kan komme inn med et friskt pust og energi. Vippa-prosjektet er et prosjekt hvor man har fått til mye bra på tre-fire år, og selv om kontrakten vår utløper i løpet av halvannet år, så har vi et ønske om at Vippa-modellen skal leve videre i en eller annen form. Jeg håper også flere i eiendomsbransjen kan hente inspirasjon fra Vippa modellen hvor man jobber med både bærekraft, sosialt arbeid og byutvikling på en og samme tid, sa Kaja Skovborg-Hansen da hun mottok prisen.

Juryen består av Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum (på vegne av Norsk Eiendom), Carine Bjørvik Andersen fra Estate Kunnskap og styremedlemmene i Ung i Næringseiendom, Katrine Belsvik fra AB Invest og Frikk Hoven fra DNB Næringsmegling.