FLERE: Den første blokka har vært bebodd i et par år allerede, nå er utbyggerne sultne på flere.
FLERE: Den første blokka har vært bebodd i et par år allerede, nå er utbyggerne sultne på flere.

Vil bygge flere leiligheter - i sjøen

Utviklingen av den nye bydelen Frydenlund Strand begynte i 2017 og endte i ei boligblokk. Nå vil utbyggerne ha flere. I

Publisert Sist oppdatert

De tre lokale selskapene Terje Steiro Eiendom, Ellingsen Invest og Alv B. Steiro & sønn startet planleggingen av leilighetsprosjektet Frydenlund Strand for mange år siden - flere blokker i og uti sjøen i Sortland sentrum i Vesterålen. Den første blokka med 24 leiligheter ble satt sammen av finske moduler og sto ferdig rundt årsskiftet 2018/2019.

Allerede på den tiden hadde utbyggerne solgt for oppunder 100 millioner kroner.

Samme år som de slapp det første trinnet for salg, sa utbyggerne imidlertid at fire bygg til er under planlegging. I tillegg ville de ha ei bystrand, promenade og småbåthavn.

– Vi ønsker ikke bare at dette skal være et godt sted å bo, men også et attraktivt sted å besøke. Derfor ønsker vi å være lydhør for hva beboerene i byen ønsker seg for en ny bydel, sa daglig leder Ivar Steiro blant annet da.

Det har ikke lyktes Estate Nyheter å få noen av utviklerne i tale om den videre gangen, men rett før jul i fjor sendte de kommunen en anmodning om et avklaringsmøte/oppstartsmøte med tanke på videre planarbeid.

- Frydenlund Strand AS ønsker å omregulere gjeldende reguleringsplan. Hensikten er å tilrettelegge utfylling i sjø og klargjøre areal for videre boligutbygging. Det skal også tilrettelegges for endring av småbåthavn, skrev utviklerne da.

Hva dette betyr i antall, areal og kroner er foreløpig ukjent for oss. Leilighetene i den første blokke kostet så vidt vi har klart å bringe på det rene mellom tre og seks millioner kroner.