Transaksjon:

BOLIGER: Konsernsjef Tom Haakonsen har planene nesten klare.
BOLIGER: Konsernsjef Tom Haakonsen har planene nesten klare.

Vil bygge 100 leiligheter i strandsonen

Nå nærmer det seg start på prosjektet på den nedlagte industrieiendommen.

Publisert Sist oppdatert

For noen år siden la Hamar-baserte Credo Gruppen og Norgesgruppen Eiendom åtte millioner kroner på bordet for å få kloa i Sandvikavegen 29 i Stange kommune. Den snaut 8,5 mål store tomta som tidligere huset Essos tankanlegg ligger et par kilometer sør for Vikingskipet på Hamar, er bortimot en strandtomt å regne med tanke på nærheten til Mjøsa 90 meter unna. Den inkluderer dessuten en egen vei ned til vannkanten

Der har utviklerne planer om å bygge toroms-, treroms- og fireroms-leiligheter fordelt på fire blokker i opptil seks etasjer.

Snaut 9.600 kvadratmeter

- Planforslaget inneholder 29 toroms fra 38 til 62 kvadratmeter og like mange treroms mellom 59 og 83 kvadratmeter. I tillegg blir det 30 fireroms fra 67 kvadratmeter til 110 kvadratmeter, melder Credo blant annet sin hjemmeside.

Der oppgir de også at den totale gulvflaten blir på 6.848 kvadratmeter i tillegg til to parkeringskjellere med 50 plasser. I toppetasjen og/eller på hvert tak blir det cirka 300 kvadratmeter takterrasser/parseller.

I referatet fra oppstartsmøtet går det frem at målsettingen er ca. 100 boliger.

- En fortetting innenfor planområdet med boliger er i tråd med intensjonene i kommuneplanen og bygger opp om en ønsket langsiktig utvikling av Ottestad heter det blant annet.

I løpet av året

- Hvis planprosessen går fint vil byggestart bli tidligst senhøsten 2022, skriver Credo.

Ifølge kommuneplanens arealdel kan tomta nyttes til bolig og en dagligvareforretning på maks 500 kvadratmeter. Den står det ingenting om i referatet fra oppstartsmøtet.

Et annet prosjekt de har på gang i regionen er 14 eneboliger langs Mjøsa på Jessnes i Ringsaker kommune nord for Hamar.

Der er det visstnok tegnet flere ulike husmodeller med to til tre etasjer. Prisene er ikke kjent ennå men skal skje til faste priser.

Credo Gruppen ble grunnlagt av Tom Haakonsen i 1991 og eies av brødrene Tom og Truls Haakonsen. Bolig- og eiendomsutvikler har satsningsområde i Innlandet og Bergensregionen. Det har ikke lykkes Estate Nyheter å få kommentar fra noen av dem.

Powered by Labrador CMS