HOTELL: Her kommer nytt hotell. Foto: Finn Ståle Felberg.
HOTELL: Her kommer nytt hotell. Foto: Finn Ståle Felberg.

Vant kontrakt for nytt Stordalen-hotell

Insenti har vunnet oppdraget som byggherreombud for ombyggingen av Sommerrogata 1 til Sommerro Hotell.

Publisert Sist oppdatert

Når Petter Stordalen nå skal bruke 2 milliarder kroner på sitt nye Sommerro Hotell, blir det en omfattende jobb å holde i prosjektet. Nå har Insenti vunnet kontrakten som byggherreombud for utførende byggherre Aspelin Ramm. Insenti skal styre fagene prosjektledelse, bygg, elektro, VVS, automasjon og antikvariske fag.

– Sommerro vil bestå av et hotell med tilhørende villa på totalt 252 rom og suiter. Prosjektet blir en blanding av bolig, næring og hotell på til sammen 37 500 kvm. Sommerro skal bli et samlingssted både for boende og besøkende, og med mange ulike tilbud. På taket skal det bygges basseng, og en sirkelformet restaurant på over to etasjer med utsikt over hele byen. Dette blir kanskje Oslos flotteste takterrasse, og den første med basseng, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm.

Aspelin Ramm, Höegh Eiendom og Petter Stordalen har ambisjoner om at Sommerro hotell skal representere et møte med unik norsk historisk kunst og design, og være et moderne levende sted for et bredt publikum. Et sted det er godt å bo, besøke og jobbe. Vestkantbadet som er fredet vil bli restaurert og gjenåpnet for publikum.

– Vi er utrolig stolt over å ha blitt valgt til å løse denne oppgaven knyttet til det som skal bli et fantastisk hotell på Solli plass, sier Karoline Hasselgård, avdelingsleder for Prosjektutvikling i Insenti AS.

– Vi er veldig fornøyde med valget av Insenti som samarbeidspartner på dette prosjektet, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm. I et slikt prosjekt er det avgjørende med god faglig kompetanse, tyngde og erfaring. Dette fordi prosjektet både innebærer viktig antikvarisk bevaring, utfordrende tekniske løsninger og byggkonstruksjoner, rehabilitering og utbygging. Derfor var Insenti sin kompetanse, omdømme og erfaring avgjørende faktorer for valget av samarbeidspartner, sier Eskeland.

Se Petter Stodalen love et hotell som Norden aldri har sett før: