KREATIVT OG FRODIG MILJØ: Christian Ringnes liker miljøet rundt Vestbredden.

Ringnes kjøpte Vestbredden

Christian Ringnes’ Victoria Eiendom har kjøpt Hausmannsgate 40, bedre kjent som Vestbredden.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha okkupert Hausmannsgate 40 i flere tiår, kom okkupantene på det som kalles Vestbredden til slutt til enighet med Espen Pays Urbanium Eiendom om en leieavtale for beboerne. Men det skjedde ikke uten kamp.

På nettsiden Vestbredden.net ble Espen Pay omtalt som selveste antikrist da det ble kjent at Urbanium hadde vunnet budrunden for eiendommen. Og Espen Pay har tidligere uttalt til Estate Magasin at det var perioder under striden at han var redd. Vestbredden gikk til sak mot Urbanium for å kunne fortsette å være leietakere fordi de hadde bodd der lenge og at de hadde bidratt med vedlikehold. Samtidig svarte Urbaniums advokat at man ikke opparbeider seg status som leietaker gjennom å okkupere et bygg. Rettens administrator mente imidlertid at denne saken egnet seg best for mekling enn rettsavgjørelse.

Dermed ble det inngått en leieavtale som innebærer at beboerne betaler en husleie under markedspris. Ifølge en melding sendt inn til Eiendoms- og byfornyelsesetaten i forbindelse med at eiendommen er solgt, er leieinntektene for de ni leilighetene 285.750 kroner i 2021. Leieavtalen er tegnet med Arbeids- og bosamvirket Vestbredden Vell Vell og løper til 2029. Det er Christian Ringnes’ Victoria Eiendom som har kjøpt eiendommen. Ifølge meldingene til EBY var eiendomsverdien 15,5 millioner kroner.

– Vi har kjøpt Hausmannsgate 40 fordi den er i nabolaget til Vega Scene som vi eier. Planen med eiendommen er å fortsette å leie den ut. Det er et kreativt og frodig miljø i denne delen av Oslo som vi liker godt, skriver Christian Ringnes i en e-post til Estate Nyheter.

I desember i fjor skrev Estate Nyheter om Ringnes’ kjøp av Vega Scene for 125 millioner kroner. Da uttalte Ringnes at han håpet at eierskapet til både Nedre Foss Gård og Vega Scene kunne bidra positivt til området. Nå har Ringnes altså sikret seg enda en eiendom i dette området.

Powered by Labrador CMS