FÅR NY EIER: Victoria Eiendom kjøper Vega Scene i en deal som er tilrettelagt av Vika Project Finance.

Christian Ringnes kjøper Vega Scene

Christian Ringnes’ Victoria Eiendom har kjøpt Vega Scene for 125 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det var i oktober i år at Estate Nyheter kunne fortelle at Urbanium Gruppen vurderte å selge Hausmannsgate 28, som huser Vega Scene. I en SMS til byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, skrev Vega Scenes daglige leder, Unnur Sande, at Urbanium skal selge eiendommen. Hun lurer på om det kunne være interessant for kommunen å kjøpe bygget.

Det er lite som tyder på at kommunen var interessert i å kjøpe eiendommen, for nå har Christian Ringnes’ Eiendomsspar kjøpt den. Ifølge kvartalsrapporten til Victoria Eiendom er eiendommen kjøpt for 125 millioner kroner. Syndikeringsaktøren Vika Project Finance tilrettela kjøpet for Victoria Eiendom. Akershus Eiendom var megler.

– Vega Scene er et imponerende bygg, både ut fra et miljø- og arkitekturperspektiv. Det mottok blant annet. Oslo Kommunes Arkitekturpris 2019. I tillegg rommer bygget et meget viktig tilbud for film- og scenekultur som er av stor betydning for norsk kunstnerisk formidling og utfoldelse, skriver Christian Ringnes i en e-post til Estate Nyheter.

På spørsmål om planer for området, svarer han at Victoria Eiendom ikke har noen spesielle planer.

– Men vi håper at vi gjennom vårt eierskap av både Nedre Foss Gård og Vega Scene kan bidra positivt til området. Vi er meget imponert over hva skaperne av Vega Scene, Urbanium som byggherre og Vega Scene, anført av Unnur Sande, som initativtager og operatør, har fått til. Vega Scene er et bygg vi, til tross for beskjeden løpende monetær avkastning, er stolte over å være langsiktige eiere av, avslutter Ringnes.

For et drøyt år siden vant utvikler Urbanium Eiendom Oslo Bys arkitekturpris for Vega Scene. Juryen uttalte at det helstøpte arkitektoniske uttrykket er «blitt et friskt og imponerende tilskudd til Hausmanns gate med tre kinosaler og en teaterscene omkranset av flerbruks- og publikumsarealer». Prosjektet trekkes frem som bærekraftig i bred forstand, både økonomisk, sosialt og miljømessig.

Powered by Labrador CMS