KJØPER MER: Ivar Tollefsen har nå ca. 10 500 boliger i Nederland.
KJØPER MER: Ivar Tollefsen har nå ca. 10 500 boliger i Nederland.

Tollefsen kjøper for 936 mill. i Nederland

Ivar Tollefsens Heimstaden AB betaler 936 millioner kroner for 772 boliger, seks mindre næringseiendommer og 25 parkeringsplasser i Nederland.

Publisert

Porteføljen har et samlet areal på 53 900 kvadratmeter og består av 18 eiendommer. Selger er Patrizia AG, og kjøpe summen er 97,4 millioner euro. Det tilsvarer rundt 936 millioner kroner. Transaksjonen vil bli finansiert ved en kombinasjon av eksisterende kontanter i Heimstaden pluss likviditet fra morselskapet Fredensborg AS og noe lån.

Heimstaden omtaler kjøpet som en åpenbar tilvekst til dagens portefølje som vil gi en mer effektiv drift av den nylig etablerte plattformen i Nederland. Etter kjøpet vil Heimstadens porteølje ha ca. 10 500 boliger i Nederland.

– Etter vårt store kjøp tidligere i år som klargjorde vår satsing på det hollandske boligmarkedet, har vi vært interessert i å fortsette ekspansjonen på vår plattform der, hvor vi ser fortsatt god verdi i boligsegmentet, sier CIO Christian Fladeland i Heimstaden.

– Denne porteføljen gir oss rimelige boliger av høy kvalitet med gode mikrobeliggenheter i velfungerende byer, hvor vi allerede er til stede eller i nærheten. Det gir oss en sterk operasjonell effektivitet, sier Mattis Falkentoft, Investment Manager, i Hemistaden.