SOLGT: BKKs eiendom i Kokstadvegen 37 er på vel 30.000 kvadratmeter. Foto: KYTE Næringsmegling
SOLGT: BKKs eiendom i Kokstadvegen 37 er på vel 30.000 kvadratmeter. Foto: KYTE Næringsmegling

Solgte 30.000 kvadratmeter

BKK har solgt Kokstadvegen 37 i Bergen til BHG Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært stor interesse for eiendommen på Kokstad, og salgsprosessen har gått i henhold til planen, sier økonomidirektør Anne Marit Steen i BKK i en pressemelding.

Kokstadvegen 37 har en samlet bygningsmasse på vel 30.000 kvadratmeter i ni ulike bygg. BHG Eiendom er et familieeid eiendomsselskap som forvalter over 110.000 kvadratmeter i sentralt plasserte eiendommer på Vestlandet. Selskapet ledes i dag av Erling Falch Monsen.

LES OGSÅ: Priset til 350 millioner kroner 

– BKK vil leie tilbake bygningsmassen i omtrent 2,5 år. Vårt entreprenørselskap BKK Enotek har sikret seg mulighet til å bli værende på Kokstad og leie tilbake både kontor- og lagerlokaler i et lengre tidsperspektiv, påpeker Steen.

– Når BKK flytter ut har eiendommen et stort potensial. De har vokst til et av Vestlandets største og mest solide selskaper fra sitt hovedkontor på Kokstad, og vi ønsker å forvalte eiendommen på en god måte fremover, uttaler Monsen.

LES OGSÅ: Fikk nei til næringsbygg

Ved årsskiftet 2020/2021 flytter BKK fra Kokstad til GC Rieber Eiendoms prosjekt Skipet i Solheimsviken. BKK eies av Statkraft, 17 kommuner mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden, Tysnes Kraftlag og Etne Elektrisitetslag.

Transaksjonen ble tilrettelagt for kjøper av Norne Project Finance. Juridisk rådgiver for kjøper var Simonsen Vogt Wiig, og juridisk rådgiver for selger var Thommessen. BKK engasjerte Kyte Næringsmegling i salgsprosessen, og salget har vært annonsert bredt ut i markedet. Salgssummen er ikke kjent.