KJENT OMRÅDE: Eiendommen ligger i Vestby Næringspark Øst, hvor Pareto-fondet har tre eiendommer fra før.
KJENT OMRÅDE: Eiendommen ligger i Vestby Næringspark Øst, hvor Pareto-fondet har tre eiendommer fra før.

Pareto kjøpte mens leietaker vil bort

Et Pareto-fond har kjøpt en logistikkeiendom i Vestby med en tomt med utviklingspotensial. Leietaker DHL er i markedet for å fremleie en tredjedel av byggets areal.

Publisert Sist oppdatert

Det er det ubelånte fondet Pareto Eiendomsfellesskap IS/AS (PEF) som i tredje kvartal i år kjøpte eiendommen Toveien 28 i Vestby av et NRP Finans-selskap. Eiendommen består av et logistikkbygg som ble oppført i 2007 og en større utviklingstomt. PEF har fra før tre eiendommer i Vestby Næringspark Øst.

Tomten er på 40 810 kvadratmeter og er ferdig regulert og opparbeidet. Det eksisterende bygget er på 30 440 kvadratmeter, fordelt på 25 874 kvadratmeter ordinært høylager, 1522 kvadratmeter kjøl-/fryselager, 2131 kvadratmeter cross dock og 913 kvadratmeter kontorareal. Lagerbygget har 34 kjøreporter og innvendig takhøyde og arealet er fordelt på tre haller.

Les også: Statsbygg solgte til svensker

Den ene hallen er utleid til DHL Supply Chain, mens Hall 3 er leid ut til Contera. Hall 2 står ledig etter at DHL Supply Chain sa opp leieavtalen for arealet i 2018, men PEF har fått to års leiekompensasjon for selger, slik at det ved overtakelse ikke er noen økonomisk ledighet i prosjektet. Samtidig annonserer DHL hele sitt areal på 10 702 kvadratmeter for fremleie på Finn.no. DHL har vært i markedet snart et halvt år med arealene for fremleie. Selskapet kunne ved årsskiftet si opp leieavtalen etter tre år mot å betale ett års penalty til eieren.

Les også: Aberdeen kjøpte sentrumseiendom

Selskapet Toveien 28 AS hadde driftsinntekter på 21,4 millioner kroner i 2018. De seneste årene har leieinntektene ligget på mellom 22 og 24 millioner kroner.

Pareto Eiendomsfellesskap IS/AS omtaler kjøpet i sin rapport for tredje kvartal, men gir ingen informasjon om eiendomsverdien. Ifølge NRP Eiendom 2020s rapport for fjerde kvartal i 2018, var eiendommen verdsatt til 325,5 millioner kroner ved årsskiftet. Etter det Estate Nyheter har grunn til å tro, var prisen rundt 330 millioner kroner.

«Forvalter betrakter ervervet av Toveien 28, til de gitte vilkår transaksjonen ble gjennomført på, som attraktivt for PEF. Prosjektet tilfører også mer value add til eksisterende eiendomsportefølje i tråd med revidert mandat fra 2017», skriver Pareto-fondet i rapporten for tredje kvartal.