STOR UTBYGGING: Tomten skal huse Construction City.
STOR UTBYGGING: Tomten skal huse Construction City.

Tomten er verdt 444 millioner

Tomten til Construction City er verdsatt til 444,5 millioner kroner når OBOS Eiendom selger tomteselskapet Construction City Eiendom AS til Construction City Holding.

Publisert Sist oppdatert

Kjøperen av tomten eies med 70 prosent av OBOS BBL, 20 prosent av AF Gruppen Norge og 10 prosent av AF-datteren Betonmast. Transaksjonen gjøres basert på en brutto tomteverdi på 444,5 millioner kroner. AF Gruppen melder at deres kontantutlegg i transaksjonen estimeres til 63,5 millioner kroner. Aksjene overdras den første september i år.

Tomten er til Construction City, et nytt næringsområde som skal huse bygge-, eiendoms- og anleggsbransjen i Norge. Den er regulert for 85 000 kvadratmeter, og både OBOS, AF Gruppen og Betonmast har ambisjoner om å flytte inn på området med sine hovedkontor i 2024.

– Vi er veldig tilfredse med å inngå avtalen om tomten hvor vi skal etablere vårt nye hovedkontor. Målet med Construction City er å tilby framtidens kontorløsninger og være en attraktiv arena for læring og utvikling. Ved å samle næringen skal vi bidra til å heve vår totale konkurransekraft og inkludere ulike aktører i bransjen, enten det er tradisjonelle konkurrenter, partnere eller utdanningsinstitusjoner, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Sjekk Construction Citys testarena på Ulven her: