Aktuelt:

NY NÆRINGSPARK: Alligo skal inn i bygget nederst til venstre. Optimeras bygg ligger helt til høyre.

Takk og farvel til Oslo

Neste år flytter Alligo sine to lagervirksomheter til ett nybygg på 16.000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske konsernet Alligo leverer arbeidsklær, beskyttelsesutstyr og verktøy, og omsetter for 8,5 milliarder svenske kroner. I dag har de logistikkvirksomhet i Lillestrøm og Oslo, adresser som blir fraflyttet når de neste høst flytter inn i Vestby Logistikkpark langs E6 noen mil sør for Oslo.

Der har de signert en leieavtale med Anthon Eiendom for å få større plass ifølge en pressemelding.

– Vi ser store fordeler med å samle våre lager, tjenester og distribusjon i Oslo-området på ett sted. Ingen av lagrene vi har i området i dag har kapasitet til den veksten vi planlegger for i Norge, sier Pontus Glasberg som er konsernets nordiske logistikksjef.

Stort

Vestby Logistikkpark er et sameie mellom Anthon Eiendom og Pareto Alternative Investments - en eiendom på 180 mål og ferdig regulert for 90.000 kvadratmeter næringsbygg. Anthon Eiendom kjøpte dette i 2019. Første prosjekt der var et sentrallager på 23.000 kvadratmeter til 500 millioner kroner som ble tatt over av byggevarekjeden Optimera rett før jul i fjor.

Anthon Eiendom solgte dette lagerbygget til eiendomsfondet Pareto Eiendomsfellesskap i 2020.

Anthon Eiendom bygger også et annet lagerbygg der, 23.000 kvadratmeter for Nordisk Dekkimport. Dette bygget skal stå ferdig i sommer etter en totalentreprise verdt ca. 185 millioner kroner før moms. Dermed flytter dekkfirmaet fra sitt hovedkontor og hovedlager i Spydeberg.

Powered by Labrador CMS