DAGLIGVARE: Blant leietakerne i porteføljen, finner vi dagligvareaktører som Meny. Her fra eiendommen i Andebu.
DAGLIGVARE: Blant leietakerne i porteføljen, finner vi dagligvareaktører som Meny. Her fra eiendommen i Andebu.

Svensker bråsnudde og solgte til kanadiere

Etter å ha bygd opp en stor norsk portefølje, selger svenskene nå unna 25 handelseiendommer for over 1 milliard kroner.

Publisert

I 2018 kunne Estate Nyheter fortelle om det svenske eiendomsselskapet Tre Kronor Property som gjorde sin første handel i Norge. Selskapet, som fokuserte på eiendommer innenfor dagligvarehandel, kjøpte en portefølje med 13 handelseiendommer spredt over store deler av Norge, fra Mandal i sør til Båtsfjord i nord. Siden har Tre Kronor Property gjort ytterligere kjøp i det norske markedet, og porteføljen var inntil nylig på 25 eiendommer utleid til dagligvareaktørene.

Men før sommeren i år ble det klart at Svenska Handelsfastigheter la inn bud på Tre Kronor Property, og nå er transaksjonen gjennomført. Samtidig har Svenska Handelsfastigheter justert strategien, slik at selskapet nå selger seg ut av de norske dagligvareeiendommene.

I en melding skriver Svenska Handelsfastigheter at de har solgt hele 3KR Norwegian Retail, med de 25 norske eiendommene, til kanadiske Slate Asset Management. Salget sluttføres den 15. desember og prisen er på over en milliard norske kroner.

Akershus Eiendom var Svenska Handelsfastigheters megler i transaksjonen. Advokatfirmaet Selmer og Deloitte var rådgivere.

– Vi er veldig glade over å ha inngått avtale med vår partner Slate Asset Management om 3KR Norwegian Retail. Slate Asset Managements aktive fokus på leietakerne, samt deres langsiktige syn på eierskap, stemmer godt med vårt syn på hva leietakerne krever i fremtiden. Salget kommer til å gi oss muligheten til å fokusere på å utvikle og miljøtilpasset Svenske Handelsfastigheters eiendommer i Sverige, noe som er på linje med vår strategi, sier Lennart Sten, sjef for Svenska Handelsfastigheter.

– Vi er glade for å kunne øke vår tilstedeværelse i Europa gjennom dette kjøpet, sier Brady Welsh, gründer og partner i Slate Asset Management.

Powered by Labrador CMS