POPULÆRT: Både eiendomsutviklere og investorer strømmer til crowfundingplattformene. Her illustrert med et prosjekt som Kameo har finansiert.
POPULÆRT: Både eiendomsutviklere og investorer strømmer til crowfundingplattformene. Her illustrert med et prosjekt som Kameo har finansiert.

Supervekst i folkefinansiering av eiendom

Kameo finansierte prosjekter for hele 100 millioner kroner i februar. Mesteparten var til eiendomsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Såkalt crowdfunding av eiendomsprosjekter er i ferd med å slå gjennom i det nordiske markedet. Mens crowdfundingplattformen Kameo brukte hele 2018 på å finansiere 100 millioner kroner, ble milepælen på 100 millioner kroner i finansiering i Norden nådd på bare én måned i februar. Mesteparten av lånene ble gitt til eiendomsprosjekter.

– Februar har gitt oss rekord på rekord på rekord, og vi er utrolig glade for å kunne bidra til å realisere både boligbygging og avkastning til folket! Vi er ydmyke og takknemlige for tilliten både fra fremoverlente selskaper som våger å teste ut nye og smarte finansieringsløsninger, og fra investorer som velger Kameo som plattform for å diversifisere spareporteføljen sin, sier Linn Hoel Ringvoll, daglig leder i Kameo Norge.

Ifølge Kameo er det også blitt satt norgesrekord i med et folkefinansiert lån i Norge på 18,6 millioner kroner. Siden årsskiftet har Kameo fått inn 3.000 nye investorer, hvorav over 1.000 er norske. Plattformen har nå over 30.000 skandinaviske investorer.

Kameo ble grunnlagt i 2014, fikk tillatelse fra det danske finanstilsynet i 2016 og opererer i dag i Sverige, Danmark og Norge som låneformidler og betalingsforetak. I 2019 ble ABG Sundal Collier største eier av selskapet.