BOLIGER: Denne gamle fabrikken skal erstattes med leiligheter.
BOLIGER: Denne gamle fabrikken skal erstattes med leiligheter.

Stor-Oslo Eiendom og OBOS med enda et kjøp

Nå får de plass til ytterligere 140 leiligheter og nærmer seg da 1.000 totalt i dette området.

Publisert Sist oppdatert

De to gigantene er gjennom selskapet Frysjaparken Utvikling godt i gang med utbyggingen av Frysjaparken i Oslo. Der skal de bygge 850 leiligheter, hvorav 300 allerede er solgt og 550 er eller kommer for salg.

Nå har de sikret seg det 9,3 mål store tomta til Oslo Finerfabrikk i Frysjaveien 29, og styrker dermed sin posisjon i området. Eiendommen blir en naturlig forlengelse av det pågående utviklingsprosjektet, ifølge en pressemelding.

Frysjaparken Utvikling tar sikte på å bygge ca. 140 boliger og ca. 800 kvadratmeter utadrettet næring på den nye tomta. Selskapet starter reguleringsarbeidet umiddelbart, og administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom er en fornøyd mann om dagen.

- Prosjektet på Frysja går godt. Vi har et godt samarbeid med OBOS og signerte nylig en ny kontrakt med Veidekke på ca. 1 milliard kroner for neste byggetrinn. Med dette kjøpet vil vi bygge nesten 1.000 boliger i Frysjaveien. Dette er et vellykket byutviklingsprosjekt, påpeker han.

Meldingen sier ikke hva de måtte gi for tomta, men kjøpet er resultat av et langvarig arbeid skal vi tro administrerende direktør Even Jermstad i Obos Nye Hjem.

- Vi har forsøkt å erverve den i flere år, sier han.

Selger er Oslo Finerfabrikk Holding som eies av Ulf Johan Axel og Leif Axel Georg Bohman.

Cushman & Wakefield Realkapital var megler i transaksjonen og bisto selger med kjøp av erstatningstomt for Oslo Finerfabrikk på Gjelleråsen. Kjøpers juridiske rådgiver var Advokatfirmaet Haavind. DLA var selgers juridiske rådgiver