BAD: Neste sommer kan du hoppe i sjøen fra den nye stranda.
BAD: Neste sommer kan du hoppe i sjøen fra den nye stranda.

Snart kommer den nye bystranda

Ideen er langt fra ny, men nå har eiendomsgiganten planene klare for hvordan den nye bystranda skal bli.

Publisert

- Vi gleder oss til neste sommer, da åpner Operastranda rett utenfor Operaen, sier administrerende direktør Kjell Døvle Kalland i Hav Eiendom til selskapets hjemmeside.

Han snakker sandstranda som skal ligge mellom Munchmuseet og Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo, og være tilgjengelig for alle.

LES OGSÅ: Mislikte takhøyden i leiligheten - og gikk til rettsapparatet

- At det er behov for flere badesteder i Bjørvika er det liten tvil om når vi ser alle som strømmer til Sørenga på varme dager. Som utvikler har vi et spesielt stort ansvar for å utvikle gode byrom og imøtekomme behovene til befolkningsgrupper. Når vi nå bygger den 100 meter lange Operastranda, ønsker vi at dette skal bli et tilbud til grupper som hittil ikke har hatt særlig god tilgang til bading i Bjørvika, påpeker han og tenker spesielt på barn og folk som ikke kan svømme.

LES OGSÅ: Hvorfor leie når man kan eie

I tillegg til Operastranda skal også Akerselvallmenningen ned til Akerselva utvikles. Dermed får Oslo et friluftsområde på størrelse med Olaf Ryes Plass på Grünerløkka. Arbeidet starter rett etter nyttår.

- Hele området skal være ferdig i 2021. Stranda og deler av parken blir klar til å ta imot folk allerede i løpet av sommeren, poengterer Døvle Kalland.

LES OGSÅ: Den viktigste nyheten for hotellbransjen

Kommunen på sin side skal etablere et servicebygg med toaletter ved friområdet og et mindre kulturbygg med servering. Dette blir trolig ferdig til sesongen 2022. Sukkerbiten, som ligger på utsiden av området, omfattes ikke av dette.

– Her avventer vi byrådets beslutning om den skal omreguleres til friområde eller om gjeldende regulering skal bli stående, før vi kan gå i gang med noe, forteller Kalland.

Powered by Labrador CMS