GRØNT: Gregers Kvartal får rundt 300 leiligheter. Ill.: Dyrvik Arkitekter
GRØNT: Gregers Kvartal får rundt 300 leiligheter. Ill.: Dyrvik Arkitekter

Snart klar med sine første miljøsertifiserte boliger

Usbl har nå startet arbeidet med å miljøsertifisere boligprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har Usbl økt sin satsning på bærekraftig utvikling, og har nå startet arbeidet med å BREEAM-sertifisere boligprosjekter både i Lillestrøm og Oslo. Ifølge en pressemelding er dette et viktig skritt mot et tydeligere grønt skifte i boligproduksjon fremover.

LES OGSÅ: Doktorgaarden får flere enn 100 leiligheter 

I desember 2019 ble regulering av Skjærvaveien 44 på Strømmen i Lillestrøm kommune vedtatt. Prosjektet som omfatter 40 rekkehus og fem blokker med totalt 124 leiligheter over en parkeringskjeller er heleid av Usbl. Det planlegges salgsstart høsten 2020.

– For oss handler bærekraftig utvikling om å utvikle gode boliger og bomiljø for våre medlemmer, samtidig som vi tar et tydelig ansvar for både miljøet og morgendagens samfunn. Skjærvaveien 44 blir det første prosjektet hvor vi benytter BREEAM NOR som et styrings- og prosjekteringsverktøy, sier administrerende direktør Johan Bruun.

LES OGSÅ: Salget er startet, men naboklager kan føre til bråstopp

Usbl er også prosjektleder i Gregers kvartal som skal bli rundt 300 leiligheter på Løren i Oslo med salgsstart senere i år. Prosjektet eies av Usbl og Eiendomsplan og sikter også mot BREEAM NOR-sertifisering.

Usbl er et av Norges største boligbyggelag. Vi har i dag over 100 000 medlemmer og forvalter 1600 borettslag og sameier over hele Østlandet.

LES OGSÅ: Har seks boligblokker på gang

Eiendomsplan har siden 1994 vært involvert i boligprosjekter i Oslo-regionen. Selskapet eies av Harald Taasen, Egil Garder og Jørn Petter Wollebekk.