Aktuelt:

Rune Augenstein, CTIO hos Smedvig Eiendom, og Asbjørn Lunde, CEO hos PowerPal.
Rune Augenstein, CTIO hos Smedvig Eiendom, og Asbjørn Lunde, CEO hos PowerPal.

Smedvig Eiendom satser på kraftdistribusjon

Det første kommersielle anlegget skal settes opp i Smedvigkvartalet i løpet av 2022.

Publisert Sist oppdatert

Smedvig Eiendom har inngått en 10 års innovasjonskontrakt med PowerPal AS, som har utviklet ett nytt konsept innen kraftdistribusjon og energistyring.

- Det skjer store fremskritt på teknologifronten, og utviklingen lar ikke vente på seg i energiverden. Vi ønsker å bidra til denne utviklingen og det grønne skiftet, uttaler Rune Augenstein, CTIO hos Smedvig Eiendom, i en pressemelding.

Systemet til PowerPal jevner ut effekttopper ved energikrevende lokasjoner, samtidig som det sikres tilstrekkelig energi lokalt.
Konseptet er basert på industriell skalerbar teknologi som enkelt kan implementeres i eksisterende infrastruktur og er kompatibel med alle operasjonelle styringssystemer.

Det første kommersielle anlegget skal sette opp i Smedvigkvartalet i løpet av 2022, med komplett energistyring, lagringssystemer og hurtigladestasjoner «lynlading» med kapasiteter opptil 360 kW. Det gir muligheten til å fullade elektrisk kjøretøy på 15-20 minutter.

- Etableringen vil gi en god avlasting til en allerede presset bykjerne på hurtiglading. I forbindelse med etableringen vil det også bli dedikert ladeplassene til transport og logistikknæringen i Stavanger, sier Augenstein.

Anlegget vil også være full integrert mot eksisterende anleggssystemer med samhandling mellom nett, periodiske kraftkilder og energilagringssystemer.
Systemet tilpasses til lokasjon med toveis og lokal lasthåndtering som gir økt tilgang til energi og nye bruksområder og inntektskilder.

- Behovet for fleksible og lokalt tilpassede systemer er viktig å tilrettelegge for, her har vi muligheten til å gi en hel næring et nytt verktøy rundt kraftdistribusjon, sier Asbjørn Lunde, CEO hos PowerPal.

Powerpal har i samarbeid med Siemens og partnere tilrettelagt for skalering og eksport, og har ambisjoner om å etablere en solid prosjektportefølje de neste 5 årene.

Powered by Labrador CMS