SALG: Nå legger Höegh Eiendom ut Verket Brygge i Moss.
SALG: Nå legger Höegh Eiendom ut Verket Brygge i Moss.

Slipper 57 leiligheter i vannkanten

Höegh Eiendom har satt full fart fremover i milliardprosjektet Verket.

Publisert Sist oppdatert

Sist ut er Verket Brygge, 57 leiligheter i tre blokker nærmest i vannkanten. De to første settes opp nå, med 38 leiligheter i første salgstrinn. Ifølge en pressemelding skulle prosjektet slett ikke blitt lagt ut ennå.

LES OGSÅ: Selger hele bygget, men beholder taket selv

– Men med utbygging av jernbanen og klarsignal for å bygge hotell på Verket, ble prosessen fremskyndet. Da ble det fornuftig å bygge leilighetene samtidig for å sikre en helhet og å ferdigstille området, påpeker direktør Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom om utviklingen i Moss.

Leilighetene blir fra 61 til 209 kvadratmeter, men hva de skal koste sier ikke meldingen noe om.  I første etasje skal det bli serveringslokaler.

LES OGSÅ: Vil rive kjøpesenteret og bygge et bykvartal i stedet

– Med moderne tegl og detaljer i sort stål i fasaden har vi fått inn noe annerledes og nytt i bybildet, samtidig som det står godt til det gamle på Verket og det nye hotellet. Vi bruker forskjellige arkitekter som hver setter sitt preg på området og så er det vår jobb å tenke helhet i alt vi gjør, sier Kristiansen.

Verket er det største byutviklingsprosjektet i Moss noen gang, på det tidligere industriområdet til M. Peterson & Søn. Tomta kan bebygges med 270.000 kvadratmeter, og skal inneholde over 2000 boliger, flere kontorbygg og ett sentrum med blant annet butikker, restauranter og kulturtilbud.