ARRESTERT: Ilija Batljan er arrestert. Foto: Glen Widing.
ARRESTERT: Ilija Batljan er arrestert. Foto: Glen Widing.

SBB-sjefen Batljan arrestert

SBB-sjefen Ilija Batljan er arrestert for brudd på loven om markedsmisbruk. Aksjen stuper med 25 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding skriver Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) at gründer og adm. direktør Ilija Batljan er blitt arrestert for påstått brudd på markedsmisbruksloven. Selskapet har for øyeblikket ingen ytterligere informasjon og vet ikke hvilket selskapet eller hvilken aksje som saken gjelder.

Ifølge Dagens Industri er SBB-sjefen mistenkt for brudd på innsidereglene. Fastighetsvärlden skriver at Batljan ble pågrepet ved sin bolig på Östermalm tirsdag morgen. Han måtte da levere fra seg sin mobiltelefon og datamaskin.

I Ilija Batljans fravær vil SBBs viseadm. direktør Krister Karlsson fungere som sjef i selskapet.

Aksjemarkedet tok dårlig i mot nyheten. SBB-aksjen falt med rundt 40 prosent på det meste på Stockholm-børsen, men har tatt seg opp igjen etter det voldsomme fallet.

SBB har hatt en voldsom vekst de seneste årene, som kuliminerte med kjøpet av Hemfosa i fjor høst. Etter kjøpet for 23,5 milliarder kroner satt det sammenslåtte selskapet med samlede eiendomsverdier op 70,5 milliarder kroner. Bare i Norge hadde selskapet da transaksjonen ble gjort eiendommer verdsatt til 12,4 milliarder svenske kroner. Porteføljen består av eiendommer som får sine leieinntekter finansiert av det offentlige.