VIL KJØPE: Ilija Batljan har store ambisjoner for sitt SBB i Norden.
VIL KJØPE: Ilija Batljan har store ambisjoner for sitt SBB i Norden.

SBB i Norden byr på Entra

SBB i Norden vil by på Entra i en deal som priser egenkapitalen i selskapet til 30,05 milliader kroner.

Publisert

Dermed kan SBB i Norden skape en nordisk gigant i næringseiendom med leieinntekter fra offentlige virksomheter. For ett år siden slo SBB i Norden på stortromma da selskapet kjøpte opp Hemfosa for 23,5 milliarder svenske kroner. Nå slår altså selskapet til og byr 164,5 kroner per Entra-aksje, fordelt på 115 kroner i kontanter og 49,5 kroner i aksjer i SBB i Norden.

Et sammenslått selskap blir blant de ledende i Europa innenfor samfunnseiendommer, med en samlet eiendomsverdi på 131 milliarder kroner.

– Vi ønsker at Entra skal bli en del av SBB og bli med oss på vår ambisjon om å skape det ledende selskapet innenfor sosial infrastruktur i Euroopa. Et selskap med en unik, attraktiv og stabil eiendomsportefølje med lange leiekontrakter, høy utleiegrad og en diversifisert leietakerbase av høy kvalitet i Norden. Vi ser muligheter til å hente ut betydelige synergier, særlig innenfor refinansieringsfordeler og operative besparelser som alle aksjonærer og interessenter vil nyte godt av, sier CEO i SBB Ilija Batljan

SBB i Norden ble for alvor kjent i det norske markedet da selskapet kjøpte DNB-bygget i Bjørvika for 4,3 milliarder kroner våren 2017. To år senere ble eiendommen solgt til DNB Liv for 4,5 milliarder kroner. Siden har selskapet kjøpt eiendommer av Entra på Sørlandet og bygd opp en omfattende portefølje i det norske markedet.