Aktuelt:

BOSTYRER: Leif Petter Madsen er oppnevnt som bostyrer for konkursboet til Recreate ASA.

Recreate: Mer enn 300 millioner i gjeld. - Naturlig å vurdere salg

Ba om lukkede dører under rettsmøtet hvor konkursbehandlingen mot Recreate skulle behandles.

Publisert Sist oppdatert

Det børsnoterte eiendomsselskapet Recreate er i dag slått konkurs, etter et rettsmøte i Telemark tingrett. Begjæring om konkurs ble satt frem av Norion Bank AB, og i kjennelsen fremgår det at bakgrunnen er et misligholdt lån på 42 millioner kroner.

- Selskapet hadde ikke innvendinger til saksøkers fremstilling om at selskapets totale gjelder overstiger 300 000 000 kroner og at eiendelene har en samlet verdi på omtrent 128 000 000 kroner. Virksomheten er igangværende. Saksøkte erkjente å være insolvent og motsatte seg ikke åpning av konkurs, heter det i kjennelsen.

I kjennelsen fra tingretten fremgår det videre at saksøker på forhånd hadde begjært lukkede dører ved rettsmøtet. Men da det ikke møtte noen andre enn partsrepresentantene, fant retten at det ikke var nødvendig å ta stilling til begjæringen.

Styreleder Georg Emil Aubert møtte i rettsmøtet, og han forklarte at selskapet ikke bestred fremstillingen i konkursbegjæringen. Han erkjente på selskapets vegne at selskapet er insolvent. 

Aubert er selv blant de som taper stort på konkursen i Recreate. 

Erfaren bostyrer

Rettsmøtet varte i 15 minutter, og første skiftesamling er mandag 27. mai. Det er den kjente konkursadvokaten Leif Petter Madsen i Wikborg Rein Advokatfirma som er oppnevnt som bostyrer.

Madsen arbeider hovedsakelig med insolvensrett, konkurs og restrukturering, tvisteløsning og voldgift.

Han har vært oppnevnt bostyrer i flere store konkurser i Norge de siste 25 årene. I 2003-2008 ble han oppnevnt bostyrer i Finance Credit-systemet, en av de største finansskandalene i Norge. Fra 2011 til 2016 var han bostyrer i Faktor Eiendom ASA med sine 50 datterselskaper. 

I 2015 ble han utnevnt til bostyrer i Sydvaranger Gruve AS. 

Nylige oppdrag inkluderer avfallshåndteringsselskapet Veireno AS, gullsmedkjeden Panorama AS og den største nordiske musikk-kjeden Musical Retail Holding AS "4 Sound". I 2020 ble Madsen utnevnt til bostyrer i G Travel Norge AS.

– Det er 3–4 banker som er inne i bildet her, sier Madsen til Telemarksavisa etter rettsmøtet.

Han legger til at han nå først skal ha et møte med Recreates advokat. Deretter skal han ha møter med Brødrene Jensen AS som har lånt inn penger til selskapet. Det samme gjelder for Norion Bank.

Han sier at bygningene er organisert som egne datterselskaper og at driften her derfor går sin vanlige gang. Bostyreren sier «det er naturlig for boet å vurdere et salg».

– Vi skal ta en vurdering om vi skal opprette en borevisor, avslutter Madsen til Telemarksavisa.

Fristen for fordringsanmeldelser til bostyrer er 16. mai.

Powered by Labrador CMS