REKORD: Dette blir kommunens dyreste boliger noensinne.
REKORD: Dette blir kommunens dyreste boliger noensinne.

Prisbonanza i den lille kystbyen

160.000 kroner per kvadratmeter er en rekord som nok kommer til å stå lenge. Svært lenge.

Publisert

- Dette er Oslo vest-priser og det dyreste boligprosjektet noen gang i kommunen. Vi satte to prisrekorder den første salgsdagen, sier Anders Hartwig Thoresen i Privatmegleren.

Da boligprosjektet Grande Panorama som skal bygges på eiendommen til nedlagte Grande sykehjem i Drøbak ble lagt ut for salg i sommer, var ikke kvadratmeterprisene et tema for kjøperne.

Kort tid etter viste kassaapparatet 100 millioner kroner. Hittil har Thoresen solgt for 166,5 millioner kroner.

Prosjektet som skal bygges 100 meter fra stranda består av 28 leiligheter priset mellom 8,5 og 22,4 millioner kroner inkluderer en parkeringsplass i kjeller. Gjennomsnittlig kvadratmeterpriser er over 110.000 kroner og med drøyt 160.000 på det meste.

Så langt er 13 enheter solgt.

Det var Spydeberg-mannen Krister Klemmetsen gjennom sitt selskap KK Team som i sin tid kjøpte sykehjemmet for 81 millioner kroner - 30 millioner mer enn prisantydning.

Ombruk og nybygg

Eksisterende bygg skal delvis rives og bygges om til 21 leiligheter, resten kommer i et nybygg. Thoresen forteller om fortsatt god interesse for leilighetene og at de bare er to, tre salg unna å åpne byggelånet.

- Her handler det ikke om å selge fortest mulig så jeg vil si at vi ligger an som forventet. Vi hadde mange interessenter før vi gikk ut og folk visste dermed at prosjektet er høyt priset. Forarbeidet vårt besto blant annet av å kartlegge kjøpergruppene og hvilke forventninger de har, og derfor er standarden lagt på et høyt nivå, påpeker han.

Grande Panorama får en stor takterrasse på det største bygget, delt opp i ulike parseller. I tillegg til treningsrom, innendørs basseng og badstu. Slikt koster som kjent penger.

- Dette er et ekstraordinært kvalitetsprosjekt som vil toppe prisnivået i Frogn kommune mange år fremover. Majoriteten av kjøperne er lokale og regionale, og en del Oslo-folk er interesserte. Flere og flere får øynene opp for Drøbak-idyllen med kort vei til byen, poengterer Thoresen.

Hvis alt går på skinner i salgs- og byggeprosess regner han med at beboerne er vel i hus før jul i 2022.

Solid priset miniprosjekt

750 meter lenger nord skal Hellvik Hus bygge Batteriveien 20, et lite prosjekt med fem leiligheter mellom 82 og 221 kvadratmeter. De tre som er igjen er priset fra 8,2 til 19,2 millioner kroner, det gir en meterpris på mellom 86.000 og 91.000.

Til sammenligning er snittprisen per ny kvadratmeter i Oslo rundt 90.000 kroner i dag.

Svensk utvikler

En kilometer inn i landet fra Drøbak sentrum kommer dessuten boligprosjektet Ullerud Panorama med totalt 5.100 kvadratmeter i sju bygg. Utvikleren Balder Construction Development tilbyr her leiligheter fra 39 til 160 kvadratmeter.

Dette selskapet eies av den svenske majoritetseieren Cormac Fastigheter i Malmö samt Drøbak-mannen Otto Christian Sekkesæter. Cormac har drevet med eiendomsutvikling siden 1989 og står som utbygger. Leilighetene er priset mellom 3,3 og 13,4 millioner kroner, noe som gir kvadratmeterpriser opp til 94.000 kroner.

Ifølge NBBL fulltegningsforsikring er den totale salgsprisen i prosjektet 252 millioner kroner. Det blir parkeringsgarasje i kjelleren.

Skanska skal stå for selve byggingen. De regner med å starte i november og bli ferdige til overlevering i mars 2023.

Powered by Labrador CMS