ATTRAKTIV TOMT: Tomten, som i dag huser brakker, opplever stor interesse. 650 aktører har mottatt prospektet for eiendommen.
ATTRAKTIV TOMT: Tomten, som i dag huser brakker, opplever stor interesse. 650 aktører har mottatt prospektet for eiendommen.

Nå starter budkampen om kremtomt (+)

Den 6. oktober starter Statsbygg budprosessen for Trekanttomten ved Aker Brygge. Interessen for den attraktive CBD-tomten er skyøy.

Publisert Sist oppdatert

Tomten, som ligger sentralt ved Aker Brygge og Vika ved Dokkveien/Munkedamsveien, er på 4500 kvadratmeter. Den er regulert til en utbygging på 24 000 kvadratmeter bruttoareal. Nå melder Statsbygg at budprosessen for eiendommen starter den 6. oktober. Eiendomsaktører har allerede fått tilsendt prospektet og Statsbygg melder om god respons.

- Interessen fra markedet viser tydelig at dette er en av landets aller mest attraktive tomter. Prospektet er sendt ut til ca. 650 investorer, entreprenører, syndikeringsselskaper og andre aktører. Vi ser at flere av interessentene allerede har satt seg svært godt inn i tomten og området, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Det er Malling & Co som har salgsoppdraget. Etter planen vil de tre beste budgiverne bli invitert til en finalerunde. Det er ventet en salgssum på over 1 milliard kroner for Trekanttomten. Oslo kommune eier også et areal som inngår i samme reguleringsfelt, og Statsbygg mener det er hensiktsmessig at én kjøper får hånd om begge eiendommene.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.