AVGJØRES AV FYLKESMANNEN: Både Byantikvaren, PBE og Byutviklingsutvalget har sagt nei til flytting av balkongen. Nå ligger saken hos Fylkesmannen.
AVGJØRES AV FYLKESMANNEN: Både Byantikvaren, PBE og Byutviklingsutvalget har sagt nei til flytting av balkongen. Nå ligger saken hos Fylkesmannen.

Betalte 89 millioner for leilighet – nå vil han flytte balkongen (+)

Hedgefondsjef Ole Andreas Halvorsen bladde opp 89 millioner kroner for Frogner-leiligheten, og satte i gang en totalrenovering. Nå vil han flytte balkongen fra øst- til sørveggen.

Publisert

I 2016 fikk Ole Andreas Halvorsen tilslaget på leiligheten til Hans Rasmus Astrup i Gimle Terrasse 12 på Frogner i Oslo. Grunnbokinformasjon fra Kartverket viser at Halvorsen betale 89 millioner kroner for leiligheten, som er i tredje og delvis fjerde etasje.

Halvorsen er sjef for og grunnlegger av Viking Global Investors – et globalt investeringsselskap som ble grunnlagt i 1999. Selskapet forvalter ca. 34 milliarder dollar i kapital for deres investorer. Viking har kontorer i Greenwich, New York, Hong Kong, London og San Francisco og er registrert som investeringsrådgiver i US Securities and Exchange Commission.

Da Halvorsen kjøpte den drøyt 400 kvadratmeter store leiligheten i Gimle Terrasse, skrev Finansavisen at milliardæren måtte påregne titalls millioner kroner til oppussing hvis han skal skulle sette den i førsteklasses stand. Senere sendte Halvorsens arkitekt, Støre Arkitekter, inn søknad til Plan- og bygningsetaten (PBE) om total renovering av leiligheten.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.