Bolig:

BÆREKRAFT: Det en ambisjon at prosjektet skal være bærekraftig, både sosialt og fysisk.

Pecunia vil bygge 475 boliger på Bryn

Det foreligger en godkjent rammetillatelse for næringsbygg, men nå ser Pecunia muligheter for boliger på den 15,8 mål store tomten.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Pecunia AS har Kristin Jarmund Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Østensjøveien 40-44 på Bryn i Oslo øst. Tomtene er i dag regulert til næring (plan vedtatt 2014), og det foreligger en godkjent rammetillatelse for næringsbygg.


– Igjennom å følge utviklingen av området og å delta i grunneiersamarbeidet på Bryn, har man sett at det er viktig å tenke helhet, og at variasjon i formål er en del av denne helheten for å skapet et levende Bryn, heter i henvendelsen til PBE.

Arkitektselskapet påpeker at boliger er viktig for å skape et sted som lever hele døgnet. De har derfor sett at det er en mulighet for å utforske boliger på tomten.

– Boliger gir nye muligheter, men også andre forutsetninger når det gjelder høyder, bredder og avstand mellom bebyggelse, påpeker Kristin Jarmund Arkitekter.

I det innsendte materialet skisseres det 475 boliger og 5.000 kvadratmeter næringsarealer. Maksimalt samlet bruksareal er oppgitt til 43.000 kvadratmeter, mens bebyggelsen er foreslått opp mot 14 etasjer.

– Det en ambisjon at prosjektet skal være bærekraftig, både sosialt og fysisk. Utbygger har derfor kontakt med Future Built for å utforske mulighetene for å bli et forbildeprosjekt.

Arkitektelskapet påpeker også at tomtene har en nøkkelrolle i å realisere kollektivterminalen Bryn – et ferdig regulert og politisk ønsket prosjekt.

– Utbygging av tomtene er også et naturlig startskudd for lanseringen av Bryn som nytt utbyggingsområde. Forslaget er i tråd med grunnlaget for grunneiersamarbeidet, og det er viktig å se på området i en større sammenheng, blant annet når det gjelder Bryns totale behov for næringslokaler og kritisk masse av boliger. Det er få boliger på Bryn i dag, og flere av de pågående reguleringsplanene i området introduserer derfor bolig.

Hovedgrepet i skissene er å legge til rette for en bebyggelse som understøtter de viktigste gate- og byrommene på Bryn, samtidig som den skjermer for støy og muliggjør et boligkvartal med gode uteoppholdskvaliteter.

Innganger til boligene er fortrinnsvis lagt fra gatene for å aktivisere disse. Næringslokaler konsentreres til Østensjøveien og Brynseng Torg for å styrke disse gate- og byrommene.

– Det legges opp til å undersøke mulighetene for felleslokaler i boligprosjektet. Felleslokaler og felles grønne uteområder for potensielle beboere i Østensjøveien 40-44 gir et eget medvirkningspotensial for fremtidige beboere i prosjektet, skriver Kristin Jarmund Arkitekter.

Powered by Labrador CMS