LOGISTIKK: Dette bygget skal stå ferdig neste år.

Oslo Airport City med nok et logistikkbygg

Selskapet har inngått leieavtale på 10 år i et nytt logistikkbygg plassert mellom The World Seafood Center og Kunst- og verdilageret som begge er under bygging på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Det nye logistikkbygget på 6.000 kvadratmeter får Breeam miljøklassifisering og tilkobling til fjernvarme. Bygget utformes med fleksible løsninger ideelt for håndtering av flyfrakt, tekniske leveranser og terminaldrift. Det nye bygget vil fungere som GF Logistikks hovedsentral for distribusjon over hele Norge, ifølge en pressemelding.

– Valget av Oslo Airport City ble etter hvert åpenbar. Beliggenheten i hjerte av den nye logistikkparken er svært attraktiv, og utbygger viste tidlig i prosessen vilje til å tilrettelegge med løsninger tilpasset vår virksomhet, sier daglig leder Ståle Bjørdal i GF Logistikk.

– Vi er svært godt fornøyd med avtalen. GF Logistikk er en attraktiv leietaker som ønsker et nytt arealeffektivt bygg. Samtidig blir det planlagt med fleksibilitet for å kunne tilpasses fremtidige behov og etterspørsel fra markedet, sier administrerende direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City.

Størst på Østlandet

Planleggings- og byggefasen starter til høsten i år og bygget skal stå ferdig mot slutten av 2024.

– Vi planlegger å gjennomføre prosjektet i en totalentreprise med Vedal Entreprenør og Astrup og Hellern som arkitekter, etter samme modell som de to logistikkbyggene vi har under bygging med til sammen 70.000 kvadratmeter på nabotomtene. I løpet av høsten vil det si at vi har 76.000 kvadratmeter logistikk under bygging, og er trolig med det den største private utbyggeren på Gardermoen og Østlandsområdet, påpeker Thoeneie.

Han jobber dessuten med flere nyetableringer, med samtaler og forhandling om løsninger og avtaler med fremtidige leietakere, brukere og kjøpere.

– Det gjelder både innen logistikk, mobilitet og hotell, sier Thoeneie uten å konkretisere.

Powered by Labrador CMS