Foreløpig skisse av det nye Porsche-senteret på Gardermoen, som kan stå ferdig i 2020/2021.
Foreløpig skisse av det nye Porsche-senteret på Gardermoen, som kan stå ferdig i 2020/2021.

Oslo Airport City vil bygge Porsche-senter

Oslo Airport City skal utvikle og bygge et nytt bilsenter på Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Det er i forbindelse med Porsches satsing på el-biler at importør Hans Henrik Riddervold og hans Autozentrum Sport AS har inngått en samarbeidsavtale med Oslo Airport City AS. Planen er å bygge et nytt bilsenter på Gardermoen.

– Plasseringen for en landsdekkende distribusjon av nye el-biler på Gardermoen er optimal, og vi ser for oss en antatt åpning rundt årsskiftet 2020/2021, sier Riddervold og Oslo Airport City-sjef Thor Thoeneie i en felles uttalelse.

Porsches nyeste og markedsledende teknologi kommer til markedet i form av el-bilen Mission E (Porsche Taycan).

– Porsches første helelektriske bil, som vil komme på markedet allerede i 2019, har møtt meget stor kjøpsinteresse. Porsche Mission E er en fire-dørs sportsbil med en rekkevidde på 480 kilometer per lading, men det som er ekstra spennende er Porsches hurtiglading. Mission E skal ha støtte for hurtiglading på opptil 350 kW, noe som skal være nok til å lade batteriet til 80 prosent på bare 15 minutter, avslutter Riddervold, sier Riddervold.

Thor Thoeneie er strålende fornøyd med at Porsche vil til Oslo Airport City.

– Det er ikke den største kontrakten i areal og størrelse, men den er veldig viktig for oss. Porsche er verdensledende som bilmerke og deres nysatsing innen el-bil teknologi er fremtidsrettet, bærekraftig og følger våre høye miljøambisjoner. En del av bydelen kan bli en destinasjon for innovasjon og ny el-teknologi, som også er på full fart inn i flyindustrien. Vi tror dette kan være starten på et innovasjonscluster på Gardermoen rettet mot el-teknologi, sier en begeistret Thoeneie.

Han mener et nytt Porsche Center i Oslo Airport City på Gardermoen også vil bli en attraksjon som skaper aktivitet og puls.

– Det passer svært godt i et område hvor vi planlegger hotell/konferanse, kongress, handel og kontor med nye kompetanse arbeidsplasser, fortsetter Thoeneie.

Oslo Airport City, med Vedal som ansvarlig for utvikling og gjennomføring. planlegger den fremtidige utbygging av en ny bydel med ca. 1 million kvadratmeter næringsareal.