Nye Holmlia Senter sett fra Asperudveien. (Illustrasjon: Meinich Arkitekter)

OBOS utvider Holmlia Senter

Det nye butikksenteret får et areal på 8.126 kvadratmeter. I tillegg kommer et nesten like stort areal med kontor og tjenesteyting.

Publisert

På vegne av OBOS har Meinich Arkitekter søkt om rammetillatelse for Holmlia Senter. Søknaden gjelder oppføring av nytt butikksenter og kontorer til bydelsadministrasjonen med tilhørende parkering på Holmlia i bydel Søndre Nordstrand i Oslo.

Selve butikksenteret blir på to etasjer med innganger fra Holmlia torg, markedsplassen og bydelstorget. To av de eksisterende blokkene på Holmlia innlemmes også i det nye senteret, men med butikker kun i første etasje.

Bydel Søndre Nordstrand får kontorer i tredje-sjette etasje over butikksenteret med publikumsinngang fra senteret. Under senteret er det tre etasjer med parkering.

Les også: OBOS vil bygge 150 leiligheter ved Oslomarka 

– I forbindelse med utbyggingen vil eksisterende gang‐ og sykkelvei gjennom området bli lagt om, og det etableres to nye torg; bydelstorget sydvest for det nye senteret og biblioteksplassen utenfor Deichmanske bibliotek. Holmlia torg nord for det nye senteret og markedsplassen mellom de eksisterende blokkene rustes opp og gis nytt innhold tilpasset utbyggingen, skriver Meinich Arkitekter i redegjørelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Hovedtomten eies av OBOS, mens gang‐ og sykkelveien gjennom området, samt Holmlia Torg, eies av Oslo Kommune. OBOS er i dialog med kommunen om overdragelse av deler av disse eiendommene som blir berørt av utbyggingsområdet.

Les også: Aspelin Ramm og OBOS kjøper fra kommunen

Det er utarbeidet en ny reguleringsplan for Holmlia Senter som nylig ble godkjent i bystyret. Prosjektet som nå rammesøkes, er en videreutvikling av illustrasjonsprosjektet som lå til grunn for reguleringen.

I reguleringen er det definert at bruksareal ikke skal overstige 16.600 kvadratmeter. Det omsøkte prosjektet viser 8.126 kvm butikksenter og 6.289 kvm kontor, totalt 14.415 kvm. I tillegg er det 1.546 kvm kontor og tjenesteyting i 2. og 3. etasje på Blokk B og D som ikke er medtatt i søknaden. Totalt innenfor reguleringsområdet er det da 15.961 kvm BRA som er innenfor begrensningene satt i reguleringsplanen.

Intensjonen har vært å skape et nytt og moderne senter på Holmlia som kan være et samlingspunkt og et sosialt «knutepunkt» i bydelen.

– Plangrepet legger til rette for en suksesjon av rom med ulike hendelser på vei fra hjemmet til omverdenen der man beveger seg gjennom bydelstorget med mulighet for lek og sosialt samvær, før man går videre gjennom selve senterets hovedgate med aktive butikkfasader til Holmlia torg og trafikknutepunktet. Hovedgaten gjennom senteret blir oppfattet som en del av byrommet, samtidig som utearealene skal romme funksjoner som gjør disse til en del av senteropplevelsen, heter det i redegjørelsen.

Powered by Labrador CMS