SELGER: Konserndirektør Ingunn Andersen Randa har ansvaret for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS og selger energiproduksjonen.
SELGER: Konserndirektør Ingunn Andersen Randa har ansvaret for aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS og selger energiproduksjonen.

OBOS selger energiselskap

OBOS har solgt OBOS Energi, som har en forventet årlig kraftproduksjon på 333 GWh.

Publisert Sist oppdatert

OBOS har i løpet av de seneste årene bygd opp en betydelig kraftproduksjon gjennom selskapet OBOS Energi. Virksomheten har en portefølje med ti kraftveri i drift, seks kraftverk under bygging og en betydelig prosjektportefølje. Ved utgangen av året var aksjene i OBOS Energi bokført til 606,5 millioner kroner.

Det er Fontavis som kjøper OBOS Energi. OBOS opplyser ikke om noen salgssum, men skriver i en børsmelding at det er en lønnsom transaksjon.

– OBOS bestemte seg for å selge OBOS Energi i forbindelse med et styrket fokus på vår kjernevirksomhet. Vi er svært fornøyde med å sluttføre en lønnsom transaksjon i et turbulent marked og med at Fontavis vil fortsette å utvikle porteføljen. Siden virksomhetsområdet ble etablert i 2011 har OBOS sørget for at 333 GWh med årlig produksjon av ny fornybar energi er satt i drift og vil fortsette å generere ren kraft i mange tiår fremover. OBOS vil fremover fortsette å styrke arbeidet med bærekraft innen vår kjernevirksomhet, sier Ingunn Andersen Randa, Konserndirektør aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i OBOS BBL.

I forbindelse med transaksjonen endrer OBOS Energi navn til FORTE Vannkraft AS. Fontavis vil fortsette arbeidet med å utvikle porteføljen sammen med den eksisterende organisasjonen.

Powered by Labrador CMS