Karriere:

SKIFTER BEITE: Anders Edbo tar over i Eidos Eiendomsutvikling.
SKIFTER BEITE: Anders Edbo tar over i Eidos Eiendomsutvikling.

Ny toppsjef i Eidos

På nyåret tiltrer Anders Edbo som administrerende direktør i Eidos Eiendomsutvikling.

Publisert

Dette selskapet er største grunneier på Lierstranda utenfor Drammen som skal forvandles til en urban fjordby for 16.000 innbyggere.

Anders Edbo har ledet eiendomsselskaper siden midten på 1990-tallet, senest i Floberg Holding. Selskapet solgte tidligere i høst 43.000 kvadratmeter næringseiendom og tomter med potensial for utbygging av 50.000 kvadratmeter bolig og næring, på Billingstad i Asker. Han er også kjent som mangeårig styreleder i Lefdal og Asker Næringsråd, ifølge en pressemelding.

Enormt byutviklingsprosjekt

– Jeg gleder meg til å ta fatt. Fjordbyen er Norges største byutviklingsprosjekt. Det er et prosjekt som skal tjene fellesskapet i Lier og Drammen på aller beste måte. Muligheten til å gyve løs på oppgaven var for interessant til å la den passere, sier Edbo.

Han skal være på plass i Eidos senest fra 1. februar neste år. Først skal han kjenne litt på følelsen av å være mellom to jobber.

– Jeg avsluttet i Floberg da vi solgte eiendomsmassen tidligere i høst. Nå er det tid for omstilling og full oppmerksomhet på oppgaven i Eidos. Jeg har vært innom alle deler av eiendomsfaget, fra oppkjøp, regulering, omregulering, utbygging, forvaltning, tilrettelegging og salg. Det er erfaringer jeg tar meg med inn i jobben, påpeker han.

Administrerende direktør Torgeir Finnerud har ledet Eidos siden høsten 2014. Den gang var Eidos et rendyrket forvaltningsselskap med ti millioner i leieinntekter. I dag er Eidos et konsern med 11 heleide datterselskaper og medeier i Drammen Helsepark, Gilhusbukta Sjøgrunn og Fjordbyen Innkvartering. Selskapet har ansvaret for områdereguleringen og har årlige leie og festeinntekter på rundt 50 millioner kroner.

Finnerud går over til rollen som forvaltningsdirektør den dagen Anders Edbo tiltrer.

Powered by Labrador CMS