Bolig:

FØRST UT: Prosjektet Øvre Steinaunet i Trondheim blir Nordrs første leie til eie-prosjekt.
FØRST UT: Prosjektet Øvre Steinaunet i Trondheim blir Nordrs første leie til eie-prosjekt.

Nordr med leie til eie

20 år etter å ha forsøkt seg med boligkonseptet Startbo, starter Nordr nå med et leie til eie-konsept for å få flere inn i boligmarkedet.

Publisert

– Vi ser det er behov for at de store eiendomsutviklerne engasjerer seg mer for å opprettholde selveierdemokratiet, sier administrerende direktør i Nordr Norge, Pål Aglen.

Nordr, som da het Veidekke Eiendom og var eid av Veidekke, lanserte på begynnelsen av 2000-tallet flere boligprosjekter i Oslo, Bergen og Trondheim under konseptet Startbo. Der kunne unge mennesker under 35 år kjøpe rimelige leiligheter med egen utleiedel.

– Dessverre kom det tekniske forskrifter som gjorde det vanskelig å videreføre boligprosjekter med små og rimelige leiligheter med utleiedel, selv om det var en god vei for å få unge inn på boligmarkedet. Det har derfor lenge vært et mål for oss at vi må kunne tilby nye veier inn i boligmarkedet til de som ikke har tilstrekkelig egenkapital til å bli eiere av egen bolig, sier Pål Aglen.

Men nå går Nordr i gang med en større utrulling av leie til eie-leiligheter i boligprosjekter over hele landet. De første leie til eie-boligene selges i Øvre Steinaunet i Trondheim.

Leie-til-eie betyr at man i stedet for en vanlig kjøpekontrakt inngår en leieavtale på boligen, men med mulighet til å kjøpe boligen til det som var utsalgsprisen på tidspunktet man begynte å leie. Kjøpsretten kan brukes når som helst i fra avtaletidspunktet til tre år etter ferdigstillelse.

Med allerde fastsatt pris på boligen, vil eventuell prisstigning bety økt egenkapital, og sammen med det man selv greier å spare, så er målsetningen at dette skal være tilstrekkelig til å få finansieringen for å kjøpe ut boligen i løpet av leieperioden.

– Leie til eie dukker opp i stadig flere boligprosjekter, men ved at også de større nasjonale boligutviklerne engasjerer seg, så vil mange nok få muligheten til at det faktisk kan utgjøre en positiv forskjell i samfunnet, sier Aglen.

Powered by Labrador CMS