FORNØYD: Anders Gregersen i Neptune og Kristen Rikter-Svendsen i Profier er fornøyd med boligsalget i 2022.

Gjelsten-selskapene solgte boliger for 4,1 milliarder

Bjørn Rune Gjelstens boligutviklere Neptune og Profier solgte boliger for 4,1 milliarder kroner i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Dermed overgikk 2022 det som også var et godt 2021 for de to selskapene. Profier er nesten utsolgt i Oslo, Bærum, Bergen og Stavanger, mens Neptune setter salgsrekorder i flere prosjekter i Oslo-markedet.

Neptune endte året med 180 solgte boliger og samlet salgsverdi på 1,8 milliarder.

– Det har vært et år med spesielt høy aktivitet i Neptune. Vi har salgsstartet hele 5 prosjekter, og er godt fornøyd med at 3 av disse allerede er byggestartet. Ved inngangen til 2023 har vi 6 prosjekter med 410 boliger for 3,5 mrd. i produksjon. Selv om det har vært et tøft marked, ser vi at prosjekter med riktige kvaliteter tilpasset målgruppen fremdeles selger, og vi har solgt jevnt gjennom hele 2022 – også i november og desember sier Anders Gregersen, adm. direktør i Neptune.

Profier solgte 345 boliger med en samlet salgsverdi på nærmere 2,3 milliarder.

– Boligmarkedet har definitivt fått nye utfordringer de siste månedene, og beslutningen om å kjøpe seg et nytt hjem sitter lengre inne. Likevel var vi bevisste på å selge unna mest mulig i første halvår når markedet var godt, og er dermed på 94 prosent salgsgrad i snitt på våre prosjekter i Oslo, Viken, Bergen og Stavanger. Over 90 prosent av leilighetene i Profier-prosjektene har allerede funnet sine eiere. Det er et fokusområde for oss, fordi det skaper trygghet for gjennomføring overfor banker, boligkjøpere, kontraherte entreprenører og våre eiere, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.

Profier lanserte sitt prosjekt «Ensjøparken» i Oslo våren 2022. Prosjektet er et samarbeid med Kolberg Gruppen, og har representert 50% av totalomsetningen av nye boliger på Ensjø i 2022.

– Vi har nå solgt 187 av 203 boliger i Ensjøparken, og vi håper å kunne tilby nye prosjekter på Ensjø også i 2023. Vi har dog flere spennende kommende prosjekter, blant annet 2 på Bekkestua i Bærum, 2 i Bergen og ett i Stavanger, sier Rikter-Svendsen

Powered by Labrador CMS