OM TO ÅR: Hagebyen skal være klar til prøvekjøring i 2023.
OM TO ÅR: Hagebyen skal være klar til prøvekjøring i 2023.

Nå skal landsbyen bygges

Kontrakten på 482 millioner nettokroner inkluderer det meste.

Publisert

Omsorgsbygg Oslo og AF Gruppen har nå signert kontrakten som bringer Furuset Hageby et steg nærmere å bli realisert. Der skal det bygges et sykehjem for personer med kognitiv svikt, utformet som en landsby med mindre bogrupper, arbeidsplasser og oppholdsrom. Målet er at 112 beboere skal kunne bevege seg friere rundt på et større område, i oversiktlige og tilgjengelig omgivelser utendørs og innendørs.

Landsbyen som blir det andre sykehjemmet i Oslo utformet slik skal være klar for prøvedrift sommeren 2023, ifølge en pressemelding.

Ideen er at beboerne skal få et så tilnærmet normalt hverdagsliv som mulig med blant annet butikk, restaurant, legekontor og hobbyrom.

- Sykehjemmet skal være universelt utformet og fleksibelt med mulighet for boliger tilrettelagt for par. Det skal være fokus på trygghet og god livskvalitet med velferdsteknologi, sier administrerende direktør Lars Henrik Bøhler i Omsorgsbygg.

- Furuset Hageby er et fremtidsrettet prosjekt hvor miljø virkelig blir satt på dagsorden, og vi ser frem til å ta fatt på nye utfordringer hvor vi blir utfordret til å tenke annerledes enn hva vi er vant med, påpeker AFs prosjektleder Bård Georg Eckmann.