Analyse:

STØTTER DATSCHAS EKSPANSJON: Hans Petter Skogstad, Head of Analysis Norway ved Cushman & Wakefield RealKapital.

MSCI lanserer Datschas kunnskapsplattform for næringseiendommer i Norge

Datscha dekker nå både Norge, Sverige, Finland og UK.

Publisert Sist oppdatert

MSCI Inc. lanserte i dag Datschas kunnskapsplattform for eiendommer i Norge og ekspanderer dermed markedsdekningen sin til fire land. MSCI Datscha dekker allerede Sverige, Finland og UK.

Cushman & Wakefield RealKapital vil berike databasen med forskning og ekspertise om det norske eiendomsmarkedet – herunder for kontorer, industri og butikker – og vil komplettere forretningsinformasjon som MSCI Datscha Norway henter fra utvalgte offentlige og private kilder.

Plattformen er utformet slik at brukerne kan gjennomføre en dyptgående analyse ved hjelp av plattformens grunnleggende markedsinformasjon om individuelle næringseiendommer og næringsbygg i Norge, opplyses det i en pressemelding. I sin tur kan plattformens søkemotor generere samlerapporter gjennom et utvalg filtre, slik at man for eksempel kan identifisere en eiers eiendomsportefølje i Norge eller identifisere eiendommene i en gitt kommersiell sektor, per bygningsstørrelse eller per beliggenhet.

- Siden oppstarten i Sverige i 1996 har Datscha etablert seg som markedsledende ved å levere verktøyene som eiendomsbesittere, porteføljeforvaltere, banker og meglere trenger for å kunne treffe mer velinformerte investeringsbeslutninger. Ekspansjonen inn i Norge vil dekke en økende etterspørsel etter tilgang til de nordiske markedene, slik at vi kan gi investorene evne til å analysere næringseiendommer, eierskap, transaksjoner og beliggenheter og slik avdekke nye forretningsmuligheter her. I alle de fire markedene gir Datscha brukerne beslutningskritisk informasjon om over 35 millioner eiendommer, sier René Veerman, Global Head of Real Assets ved MSCI.

- Basert på vår erfaring fra det svenske markedet er dette et enestående verktøy som setter profesjonelle aktører i eiendomsmarkedet i stand til å gjennomføre detaljerte eller samlede analyser for å avdekke nye forretnings- og investeringsmuligheter. Vi er svært glade for å kunne bidra med vårt til åpningen av det norske markedet ved å dele dataene våre gjennom MSCI Datscha Norways plattform, sier Hans Petter Skogstad, Head of Analysis Norway ved Cushman & Wakefield RealKapital.

Powered by Labrador CMS