PARTNERE: Jacob Philipson (tv) er styreleder i Datscha, mens Robert M. White, Jr. er CEO och gründer av Real Capital Analytics.

Newsec-eier casher inn på proptech-salg

Stronghold har solgt proptech-selskapet Datscha til et amerikansk selskap.

Publisert Sist oppdatert

Stronghold Invest, som eier eiendomsrådgiveren Newsec og fondsforvalteren NIAM, har solgt sitt proptech-selskap Datscha til det amerikanske selskapet Real Capital Analytics.

Datscha, som startet opp for 20 år siden, leverer eiendomsdata for analyse og verdsettelse i Sverige og Finland, samt etablerte seg nylig i det britiske markedet. Strongholds eier Urban Edenström uttalte til Fastighetsvärlden at Datscha har levert årlige overskudd på rundt 35 millioner kroner de neste årene, men at mesteparten er blitt reinvestert i selskapet.

Salget av Datscha blir dermed en av Europas største proptech-transaksjoner i 2019. Partene vil ikke oppgi prisen på transaksjonen, men Urban Edenström legger ikke skjul på at han er fornøyd med prisen.

– Det har blitt en pris som man ikke kunne si nei til, sier han til Dagens Industri.

– RCA er det perfekte eieren. Å kombinere Datschas tekniske strategi med RCAs globale tilstedeværelse og tilgang på data kommer til å muliggjøre noe som ingen tidligere har gjort i markedet, sier styreleder Jacob Philipson i Datscha.

Også i Norge er det spennende proptech-selskaper. Under har vi samlet noen av videoene fra Estate Plays serie Byggtech:

Unloc skal låse opp kjempemarked:

CHECKD skal gjøre informasjonen fra byggeplassen tilgjengelig for alle.

Catenda gjør internasjonal suksess med sin nye plattform for byggebransjen.

Boostcom bidrar til at fysiske butikker sikrer seg en større andel av de fysiske handlene gjennom digitale kanaler.

Powered by Labrador CMS