FORTETTING: Dette skal bli et prosjekt med flere hundre leiligheter.
FORTETTING: Dette skal bli et prosjekt med flere hundre leiligheter.

Milliardsatsing på den gamle flyplassen

Når alt står ferdig om noen år teller prosjektet flere tusen leiligheter. Første trinn inneholder 195 av dem.

Publisert

Delprosjektet Nansenløkka som skal bestå av totalt 600 leiligheter er nok et prosjekt i den langsiktige avtalen mellom OBOS og Skanska. Kontrakten for å bygge det første trinnet lyder på 961 millioner kroner.

– Dette er en stor milepæl. Endelig kan vi komme i gang med de neste store utbyggingene på Fornebu hvor vi til sammen skal bygge rundt 7.000 boliger de neste årene. Det er stor interesse fra medlemmene for å kjøpe boliger her, og bare til dette prosjektet har nesten 2.500 meldt seg, sier administrerende direktør Kristine Tveitnes Seip for OBOS Fornebu.

Skanska skal bygge de to første kvartalene i det nye prosjektet som ligger mellom Nansenparken og kjøpesenteret Fornebu S. Her kommer også et av stoppestedene på den planlagte Fornebubanen ifølge en pressemelding.

Salgsstart går 16. juni og etter planen blir det innflytting fra høsten 2023.

Høy kvadratmeterpris

I første salgstrinn tilbys 20 prosent av leilighetene med nye boligkjøpsmodeller der blant annet boligprisen er lavere enn ordinær markedspris, mot at OBOS får kjøpe den tilbake den dagen du vil selge. En annen modell innebærer at beboerne kjøper minst halve boligen og leier resten av OBOS. Deretter kan en velge å kjøpe seg opp og til slutt eie hele boligen alene.

Prisene i Nansenløkka er likevel av det saftige slaget, mellom 3,8 og 19,2 millioner kroner for leiligheter fra 42 til 129 kvadratmeter.

Dette gir kvadratmeterpriser på mellom 91.000 og 160.000 kroner.