Bolig:

NÆR MARKA: Området er sørvendt, har gode sol- og utsiktsforhold og ligger nær Oslomarka og andre turområder.

Kuttet antallet boliger fra 70 til 30

Plan- og bygningsetaten truet med å stanse planinitiativet. Nå er prosjektet i Oslo sør kraftig redusert.

Publisert

I juli skrev Estate Nyheter at Øverligrenda AS vil oppføre 70 boliger på et 9,2 dekar stort planområdet i Øverliveien 6 på Klemetsrud i Oslo sør. Området er del av et belte med boligbebyggelse. Det er sørvendt, har gode sol- og utsiktsforhold og ligger nære Oslomarka og andre turområder.

Forslaget åpner for høyere utnyttelse enn dagens boligregulering. Forslagsstiller har utarbeidet to
alternativer, hvor alternativ 2 har noe lavere utnyttelse enn alternativ 1.

I område- og prosessavklaring til oppstartsmøte uttalte imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) at planinitiativet uansett alternativ må reduseres i utnyttelse og at typologien må endres til rekkehus/småhus. Hvis ikke forslagsstiller endret forslaget i tråd med etatens hovedføringer, ville PBE stoppe planinitiativet.

I det oppdaterte planforslaget som Stein Halvorsen Arkitekter nylig har sendt inn, er imidlertid volmet kuttet vesentlig; fra 70 til 30 boliger.

– Bebyggelsen er lagt langs med kotene, og er lagt lavt i terrenget for å tilpasses så mye som mulig til eksisterende bebyggelse og for å ikke dominere i terrenget. Av samme grunn er byggene delt opp i 5 ulike volumer. På hvert bygg foreslås det takoppbygg på inntil 15 prosent av takflaten for at takterrassene skal kunne benyttes som uteoppholdsareal. Byggene i felt 2 foreslås trappet for å bryte opp fasaden og redusere skalaen, fremgår det av planforslaget.

De 30 boenhetene er fordelt på leiligheter, rekkehus og kjedede eneboliger. Foran og bak hver boenhet skal det etableres privat uteoppholdsareal.

Ifølge Purehelp.no eies Øverligrenda AS av Bergmo Eiendom AS (Rolf Larsen) og Granheim Eiendom AS (Steen Rindal).

Powered by Labrador CMS