URBANT: Meierihagen som skal bygges nærmest på togstasjonen er med på å urbanisere sentrum.
URBANT: Meierihagen som skal bygges nærmest på togstasjonen er med på å urbanisere sentrum.

Kombinerer lokalkunnskap og ekspertise på knutepunkter

Den ene parten kjenner lokalmiljøet ut og inn. Den andre er ekspert på knutepunktutvikling. Resultatet blir 111 leiligheter i en ny bydel.

Publisert

Karlander Eiendomsutvikling og Bane NOR Eiendom skal bygge 111 leiligheter rett ved Askim jernbanestasjon. I tillegg til utadrettet virksomhet på gateplan.

- Vi satt begge på hver vår del av tomta og ble enige om å utvikle prosjektet sammen. Vi har omfattende kunnskap og kompetanse innen by- og knutepunktutvikling, Karlander Eiendomsutvikling har lokal forankring og lokalkunnskap, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

- Som lokalkjente vet vi hvilke kvaliteter et slikt prosjekt må by på. Sammen har vi skapt et prosjekt som vil tilføre ytterligere kvaliteter og nytt liv til Askim sentrum. Dette er starten på en stor transformasjon hvor knutepunktet kommer til å bli et attraktivt område, påpeker Joakim Fuglerud i Karlander Eiendomsutvikling.

Kommunen har satset strategisk på byutvikling i flere år, og Meierihagen som dette boligprosjektet er døpt passer i så måte godt inn i områdeplanen. Utviklerne på sin side mener nærheten til Oslo både med tog og bil kan gjøre det attraktivt for mange, for når Follobanen står ferdig i 2022 tar det 41 minutter med tog til Oslo S.

Blokkene i opptil sju etasjer skal bygges i tre trinn og inkluderer 280 kvadratmeter næringsareal. Totalentreprisen er verdt 330 millioner kroner, snittprisen per kvadratmeter er 60.000 kroner.

I første byggetrinn med 58 enheter er allerede 42 leiligheter solgt, og de som er igjen koster fra 3,7 til snaut 11 millioner kroner for mellom 65 og 137 kvadratmeter.

- Vi er positivt overrasket over interessen for prosjektet. Basert på det gode salget så langt forventes byggestart etter sommerferien, opplyser utviklerne.