Analyse:

8 MILLIARDER: Administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties har en strategisk målsetning om eiendomsverdier på 8 milliarder kroner innen utgangen av 2025.

KMC Properties: «Vi fortsetter å levere på våre vekstambisjoner»

Det børsnoterte selskapet fikk et netto driftsresultat på 51,7 millioner kroner i andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

KMC Properties ASA er et eiendomsselskap som spesialiserer seg på industri- og logistikkeiendommer. Tallene for andre kvartal viser at selskapet oppnådde et netto driftsresultat på 51,7 millioner kroner og et driftsoverskudd på 34,6 millioner kroner. Selskapet ble opprettet i 2020, og har derfor ikke rapportert finansielle resultater for tilsvarende periode i 2020.

– Vi fortsetter å levere på våre vekstambisjoner i andre kvartal og hittil i tredje kvartal i år, noe som også reflekteres i at vi har annonsert totalt tre utviklingsprosjekter og fire oppkjøp, uttaler administrerende direktør Liv Malvik i KMC Properties i en børsmelding.

Sammen med integrasjonen av selskapene KMC kjøpte opp mot slutten av 2020, samt en styrking av organisasjonen tidligere i år, skal dette gi selskapet «en solid plattform for å levere på en svært attraktiv portefølje av muligheter».

I andre kvartal hadde KMC Properties netto inntekter på 53,7 millioner kroner og en netto inntekt fra eiendomsforvaltning på 14,7 millioner kroner. Verdien av selskapets eiendomsportefølje er på 3,3 milliarder kroner.

Selskapet annonserte to oppkjøp av industrieiendommer i Danmark og i Molde for totalt ca. 72 millioner kroner. I tillegg investerte selskapet ca. 30,3 millioner kroner i utvikling av eksisterende eiendommer.

Etter kvartalsslutt har selskapet annonsert to nye utviklingsprosjekter, inkludert en intensjonsavtale (LOI) med Slakteriet Holding AS om et nytt slakteri i Florø til 620 millioner kroner, og en avtale med Oppdal Spekemat om bygging av en ny produksjonsfasilitet i Oppdal.

I tillegg har selskapet inngått en kontrakt med BEWI for langtidsleie av det tidligere annonserte utviklingsprosjektet på Jøsnøya, kjøpt en industrieiendom på Mongstad for 285 millioner kroner og en i Danmark for 75 millioner danske kroner.

Begge de nye utviklingsprosjektene, samt de siste oppkjøpene er med nye leietakere, og medfører derfor en ytterligere diversifisering av porteføljen.

– KMC Properties har en erfaren organisasjon, en sterk finansiell posisjon og attraktiv portefølje av eiendommer med solide leietakere på langtidskontrakter, sier administrerende direktør Malvik.

– Dette kombinert med en kontinuerlig strøm av spennende investeringsmuligheter gjør oss trygge på at vi vil levere på våre vekstambisjoner, inkludert en mulig økning av porteføljeverdien til 4,1 milliarder kroner før årsslutt og nå vår strategiske målsetning om eiendomsverdier på 8 milliarder kroner innen utgangen av 2025, uttaler KMC-sjefen.

Powered by Labrador CMS