ØKER PORTEFØLJEN: Omsorgsbolig Holding kjøper skoler.
ØKER PORTEFØLJEN: Omsorgsbolig Holding kjøper skoler.

Kjøpte to skolebygg

Omsorgsbolig Holding har kjøpt to barne- og ungdomsskolebygg i Fredrikstad og Moss.

Publisert Sist oppdatert

Bak det anonyme navnet Omsorgsbolig Holding skjuler det seg en gigant som investerer i såkalt samfunnskritisk infrastruktur innenfor helse, omsorg og utdanning. Selskapet, som eies av Infranode og DIF Capital Partners, eier i dag 56 enheter på over 53.000 kvadratmeter i Norge. Alle eiendommene leies ut på lange kontrakter til private og offentlige tilbydere av helse- og omsorgstjenester, samt utdanning.

Daglig leder Alf Martin Brasøygård i Omsorgsbolig Holding opplyser til Estate Nyheter at skolene ligger sentralt plassert i vekstkommuner i Viken fylke. De har gode inne og utefasiliteter for totalt 500 elever, og driftes av Children’s International School på lange leiekontrakter.

– Kjøpene er en del av OBHs ekspansjonsstrategi i Norge innen infrastruktur for helse, omsorg og utdanning, sier Brasøygård.

Han kom fra OBOS Eiendom til Omsorgsbolig Holding i mars i år.

– Jeg traff korona midt i blinken, men det er jo når det blåser litt at man virkelig får brukt seg selv. Vi har kjøpt 3 bygg siden den gangen og fulgt opp våre leietakerne tett, så det har gått veldig fint, sier Brasøygård.

Hans selskap har langsiktige og kapitalsterke investorer i ryggen, og målet er å øke porteføljen betydelig over de neste årene.

– Sammenlignet med for eksempel kontorbygg, så opererer vi en mye større grad i symbiose med leietakerne våre. Byggene er for det meste spesialsøm og leietakerne er i stor grad underlagt politiske føringer og prioriteringer. Det flotte med porteføljen vår er at byggene er fylt opp med mennesker som virkelig gjør en forskjell i hverdagen for mange. Enten det er å ta vare på og utvikle barna våre i barnehager og i skoler, hjelpe de syke i helsebygg eller bistå de som av forskjellige årsaker ikke kan bo på egen hånd, sier Brasøygård.

Navnet Omsorgsbolig Holding vil etter hvert bli endret, da det ikke lenger er dekkende for virksomheten.