PÅ HANDLETUR: Daniel Kjørberg Siraj i OBOS står bak et gedigent tomtekjøp som skal bli en helt ny bydel.
PÅ HANDLETUR: Daniel Kjørberg Siraj i OBOS står bak et gedigent tomtekjøp som skal bli en helt ny bydel.

Har brukt 850 millioner kroner for å få kloa i 100 mål

Den nye bydelen skal telle oppunder 2.000 leiligheter når den står ferdig om noen år.

Publisert Sist oppdatert

OBOS skal de kommende årene bygge opp mot 2.000 boliger på Rosenholm i bydel Søndre Nordstrand i Oslo, på det som i dag er flere industrieiendommer. Med seg på laget har de BMT Invest.

– Her skal folk med helt vanlig inntekt ha mulighet til å kjøpe leilighet, påstår konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

I følge en pressemelding har partnerne de tre seneste årene kjøpt eiendommer på til sammen 100 mål med en prislapp på rundt 850 millioner kroner. Den nye storutbyggingen rett ved Rosenholm stasjon - som er stasjonen sør for Holmlia. Der skal dagens industribebyggelse forvandles til en ny bydel med mellom 1.800 og 2.000 leiligheter.

Langsiktig prosjekt

Planleggingen av det nye boligområdet har så vidt kommet i gang, og det vil trolig ta nærmere sju år år før de første boligene kan legges ut for salg. Men Kjørberg Siraj understreker at tomteprisene er betydelig lavere her enn andre steder i Oslo.

– Med tomtepriser som ligger et stykke under gjennomsnittet i Oslo, kombinert med ordninger som Bostart og Deleie, kan vi tilby boliger som flere har råd til. Målet er at folk med helt vanlig inntekt skal ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier han.

OBOS Nye Hjem eier 80 prosent av utviklingsselskapet selskapet Rosenholmveien 4, BMT Invest eier resten. Bak dette Oslo-baserte selskapet står investorene Per Helmer Thorkildsen og Nanna Helmer Larsen.

Flere store prosjekter

I tillegg til dette boligprosjektet er det store planer flere steder i bydelen. I høst åpner nytt Holmlia senter der OBOS har investert over 600 millioner kroner. Senteret er fullt utleid og vil gi et viktig bidrag til bydelsutviklingen. OBOS har også planer for å bygge rundt 800 leiligheter på Mortensrud drøyt fem kilometer mot nordøst. Gitt rask kommunal saksbehandling kan de første av disse boligene bli lagt ut for salg neste år.

Powered by Labrador CMS