200 MILL: Det er lønnsomt å selge tomter til fjellhytter.
200 MILL: Det er lønnsomt å selge tomter til fjellhytter.

Forventer 200 mill når prosjektet er sluttsolgt

Det ble innertier da hyttetomtene på fjellet ble lagt ut for salg.

Publisert

Boligpartner solgte nylig ni hyttetomter av første slagstrinn på Nestingsætra på Hafjell i løpet av fire dager. Selskapet forventer en omsetning på rundt 200 millioner kroner når området er fullt utbygd, ifølge en pressemelding.

På Nestingsætra på Hafjell har Boligpartner 37 tomter for fritidsboliger fordelt på to byggetrinn - rett ved tilbringerløyper til alpinanlegget og like ved langrennsløypene. Det var stor interesse fra fjern og nær da salget åpnet.

- Vi har hatt flere hundre henvendelser så langt, og i helgen løsnet det skikkelig da vi solgte ni tomter på fire dager. Første slagstrinn består nå av 23 tomter, og vi måtte utvide første salgstrinn grunnet etterspørselen, sier regiondirektør Bjørn Morten Grothe i BoligPartner.

LES OGSÅ: Solon bygger i fjellet

Han forteller at kundene i stor grad kommer fra Oslo og omegn, som forventet.

- Men vi har også hatt salg og henvendelser fra Svalbard i nord til Danmark i sør. Sistnevnte skyldes trolig kronekursen. Reguleringsbestemmelsene for området ligger til sluttbehandling hos Øyer kommune nå. Da ligger alt til rette for realisering av området. Siden salget har vært så godt, starter vi opp jobben med infrastruktur i tredje kvartal, og planlegger byggestart i første kvartal av 2021, påpeker Grothe.

I tillegg til Hafjell satser Boligpartner også i Valdres. På Gjøvik-kontoret har det i det siste blitt jobbet hardt for å sikre seg hyttetomter.

LES OGSÅ: Bygger hytter for 150 mill på elvebredden

- Vi er godt i gang og har nå gjort avtaler på rundt 20 hyttetomter, fordelt på Vestre Slidre, Vang og Nord-Aurdal. Vi har stor tro på disse områdene, og opplever flere henvendelser fra interesserte. Det blir også gjort en fortløpende vurdering på nye tomteområder, sier hyttekonsulent Bjørn Hugo Bergseth.