BREAM-SERTIFISERT: Consulens Brygge skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus. Prosjektet er forventet ferdigstilt i 2023. Foto: Base Bolig
BREAM-SERTIFISERT: Consulens Brygge skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus. Prosjektet er forventet ferdigstilt i 2023. Foto: Base Bolig

Første boligprosjekt i Rogaland som er BREEAM-sertifisert

Beboerne på Consulens Brygge ved Hillevågsvatnet i Stavanger blir de første i Rogaland som får en bolig med BREEAM-NOR-sertifikat. Prosjektet oppnår klassifiseringsnivå «Very Good» for designfasen.

Publisert

– Consulens Brygge har et høyt ambisjonsnivå når det gjelder miljø, helse og trivsel. Da er det godt å se at vi har nådd målet om denne miljøsertifiseringen, sier Magnus Ervik Fossheim, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Skanska ønsker å redusere klimabelastningen gjennom å bygge boliger som både er mer energieffektive, bruker bærekraftige materialer og som legger til rette for at boligkjøperne lettere kan ta gode klima- og miljøvalg.

Sertifiseringen viser at Consulens Brygge i tråd med dette, også hos partner Base Bolig blir dette markert som en viktig milepæl.

– Jeg har tidligere vært med på å få sertifisert næringsbygg, men dette blir standarden også for de fleste boligprosjekter i framtiden, sier Odd-Are Njå, prosjektleder i Base Bolig.

Veni har vært BREEAM-rådgiver

Det er det lokale teknologi- og innovasjonsselskapet Veni som har vært BREEAM-rådgivere på Consuelens Brygge.

– Vi er svært stolte av å ha bistått Base og Skanska med å være de første i Rogaland som har fått BREEAM-sertifikat for et boligbygg. Denne miljøsertifiseringen gir boligkjøperne trygghet for at kvalitet og miljø blir ivaretatt i sitt nye hjem når de første to byggene, parken og sjøpromenaden står ferdig neste år, sier Heather Bergsland, leder for bærekraft i Veni.

Sammen med kollega Vilde Eikeskog har hun hjulpet prosjektledelsen med å tilrettelegge for en god prosess og gjøre helse- og miljøriktige valg fra en tidlig fase, til bygging og for drift. Arbeidet dokumenteres og verifiseres av en ekstern BREEAM-revisor for å sikre lavt miljøavtrykk, effektiv drift og vedlikehold.

– Tidligere har vi «breeamet» både næringsbygg og undervisningsbygg, men det er altså første gang vi sertifiserer boliger her i regionen. Vi har lært mye underveis i prosjektet og det har vært ekstra kjekt å treffe de som har kjøpt boligene og fortelle de mer om miljøaspektene ved deres nye hjem, sier Eikeskog.

Powered by Labrador CMS