Utvikling:

BOLIG OG NÆRING: I tillegg til boligene foreslås det utadrettet virksomhet, samt et påbygg på eksisterende kontorbygg.

For dem som flytter inn i ny bolig her, kan det ikke finnes noe annet norsk lag enn Enga

Det europeiske investeringsselskapet som eier Helsfyr Atrium, vil bygge 70 boliger på parkeringsplassen klin inntil Intility Arena.

Publisert Sist oppdatert

– Hensikten med foreslått omregulering
er å erstatte dagens overflateparkering mellom
Intility Arena og Helsfyr Atrium med urbane kvaliteter i form
av nye boliger, skriver Link Arkitektur i bestilling av oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE).

Det europeiske investeringsselskapet Tristan Capital Partners bladde opp 1,2 milliarder kroner for Helsfyr Atrium i 2018. Nå har de altså planer om boliger «med gode uteoppholdsarealer på bakkeplan og takterrasser, publikumsrettet aktivitet i grunnplan, byrom med kvalitet, blågrønne strukturer og ikke minst god mobilitet og gangbarhet gjennom området».

I tillegg legges det opp til utvidelse av eksisterende kontorbygg og noe utvidelse av eksisterende parkeringsanlegg under bakkeplan.

Helsfyr Atrium er et moderne kontorbygg som i
dag består av 31.000 kvadratmeter kontor med tilhørende fellesfunksjoner. Det foreslåtte påbygget er på snaut 3.000 kvadratmeter.

Målet er at omreguleringen med prosjektet Valle Torg skal bidra til en funksjonsblandet «24- timers by», ved å tilrettelegge for både boliger og kontor, samt ulike publikumsaktiviteter i første etasjene.

– Bebyggelse, byrom og grøntområder skal bidra til å skape gode væresteder for beboere og besøkende, samt tilføre nærområdet nye tilbud og attraksjoner. Gang- og sykkelforbindelse skal tilrettelegges gjennom området som «short –cut» (ikke lenger rundt tomten langs motorveien E6 og Ring 3), og kobles til eksisterende sykkeltrasé i nord og i syd, skriver Link Arkitektur.

I henvendelsen til PBE påpekes det også at nærområdet til Helsfyr Atrium består av et bredt spekter med ulike arealformål.

– Utvikling av tomten til Helsfyr Atrium er vurdert å kunne tilføre området nye attraksjoner og nye boliger. Felles interesser og sambruk av arealer med nabolaget med forskjellige tema for eksempel innen idrett og helse, kan bidra til å styrke området ytterligere.

– Hensikten er å legge til rette for et attraktiv og inkluderende sted for alle, med ønske om ulike aldersmessige sprang fra barn, unge og eldre. Fremtidsrettede boliger og sosiale møteplasser, som er tilpasset alle aldersgrupper, skaper inkluderende nabolag, og et stabilt bomiljø, mener Link Arkitektur.

Powered by Labrador CMS