Bolig:

72 BOLIGER: Prosjektet omfatter 72 boliger samt utadrettet virksomhet i første etasje og torg.

Fikk fullt gjennomslag for tårnbygg på Bjerke

– Vi er veldig fornøyd, og tror dette kommer til å bli et godt prosjekt, sier Andreas Kildal Forseth i Stor-Oslo Eiendom etter onsdagens bystyremøte.

Publisert

Refstadveien 102 AS v/Stor-Oslo Eiendom AS foreslår å omregulere Refstadveien 102 til bolig med utadrettet virksomhet i første etasje og torg. Planforslaget tar utgangspunkt i omkringliggende høyhus og innebærer et tårnbygg på 40 meter (12 etasjer) i kombinasjon med en lavere lamell på 17 meter (4 etasjer) og skjermede utearealer på terreng. Alternativ 1 gir ca. 72 boliger.

Plan- og bygningsetaten (PBE) anbefaler ikke planforslaget, og har utarbeidet et alternativ 2 med 5 etasjer, pluss takoppbygg. Etaten mener dette er bedre tilpasset stedets lavere bebyggelse, i henhold til høyhusvedtaket, og gir mindre slagskygge på Bjerke borettslags lekeplass, utearealer og boliger. Alternativ 2 gir ca. 32 boliger.

Oslo bystyre gikk for tiltakshavers forslag, og dermed er det klart for over 70 nye boliger.

– Vi gleder oss til å komme i gang, og håper på salgsstart innen utgangen av inneværende år, sier prosjektansvarlig Andreas Kildal Forseth i Stor-Oslo Eiendom

Powered by Labrador CMS