Transaksjon:

SENTRALT: Eiendommen ligger sentralt på Bragernes i Drammen.

Kjøper utviklingseiendom i Drammen av Ragde Eiendom og Bakke Gruppen

Vedal og J.B Ugland har kjøpt Erik Børresens Allè 1 og Nedre Strandgate 9 på Bragernes i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Sammen vil de to partnerne utvikle eiendommen og bidra til en positiv

fornyelse av sentrumsområdet i Drammen.

– Kjøpet gir oss et større fotavtrykk sentralt på Bragenes og understøtter vår langsiktige strategi om økt tilstedeværelse i Drammensmarkedet. Vi ser på dette som en god mulighet til å være med på å videreutvikle byen innenfra og ut, og ambisjonen er å komplettere bykvartalet gjennom en stedstilpasset fortetting, sier Egil André Mortensen i Vedal.

Eiendommen ligger sentralt plassert på Bragernes, med et tomteareal på 2.050 kvadratmeter. Eiendommen er regulert for bolig og næringsbebyggelse i gjeldende reguleringsplan. Partene ønsker å tilrettelegge for at dagens parkeringsplass kan erstattes med ny bymessig bebyggelse med høyt innslag av boliger.

– Vi ser på Drammen som et svært spennende område for oss som eiendomsutvikler. Byen har virkelig hatt vind i seilene de siste årene, og fremstår som en meget attraktiv by å investere i. I tillegg har vi i dette prosjektet stor glede av å være i kompaniskap med Vedal-gruppen som er en særdeles solid aktør, og som vi har hatt flere andre hyggelige prosjekter sammen med, sier Asbjørn Udjus CEO i J.B. Ugland.

Vedal og J.B Ugland eier eiendommen i et 50/50 partnerskap og Vedal vil ivareta prosjektledelse og byggeaktivitet på vegne av partnerskapet.

– J.B Ugland og Vedal har tradisjon for å gjennomføre eiendomsprosjekter i samarbeid både på Østlandet og på Sørlandet. Vedals forretningsmodell er basert på partnerskap, i den forbindelse er det hyggelig å kunne videreføre engasjementet med en så solid og langsiktig aktør som J.B Ugland her i vårt hjemmemarked, sier Bjørn Vedal, daglig leder i Vedal Utvikling AS.

Vedal og J.B Ugland overtok eiendommen 31.august fra selgerne Ragde Eiendom og Bakke Gruppen. Fearnley Securities AS har vært rådgiver for kjøperne.

Powered by Labrador CMS