Entras forslag til Tullinkvartalet

Publisert Sist oppdatert

– Oslo har høye ambisjoner som studentby. Samarbeidet med UiO om utvikling av det nye universitetsbygget midt i Oslo sentrum er fantastisk spennende. Etter en lang prosess og utstrakt dialog med en rekke miljøer er vi svært stolte av de endelige planene som nå skal behandles i Oslo kommune, sier Kristin Haug Lund, direktør for prosjekt og teknisk i Entra ASA.

Les også: Entra vil kjøpe Oslo City

Det nye universitetsbygget vil bli på drøyt 20 000 kvadratmeter og huse 4000 studenter. Maksimal høyde på bygget blir 42 meter mens fasaderekken mot Kristian Augusts gate blir 30 meter. Bygget blir totalt ti etasjer høyt og utformingen er i tråd med rammene gitt i den nylig vedtatte kommuneplanen for Oslo. 

Les også: Vil bort fra «frimerkeregulering»

Fasaden på UiO-bygget er parsellert for å gjenspeile den eksisterende gårdstrukturen i kvartalet.

I tillegg til selve universitetsbygget er det lagt ned mye arbeid i utvikling av kvartalet som helhet. I dette inngår også et nytt kontorbygg i Universitetsgata 7-9 samt etablering av flere plasser og passasjer gjennom kvartalet. Gjennom å legge til rette for utadrettet virksomhet og aktivitet vil det etableres et bygulv inne i kvartalet som inviterer til opphold og være attraktivt for studenter, ansatte og byfolk for øvrig.

– Når vi arbeider med utvikling av et så sentralt sted i byen er det mange hensyn som skal ivaretas. Tullinkvartalet er omkranset av flere monumentale bygg. Vi mener at det reviderte forslaget ivaretar alle interesser på en god måte samtidig som vi sikrer Det juridiske fakultet de beste rammene for deres utvikling, sier Haug Lund.

Les også: Entra får rekordstøtte fra Enova

Fasaden vil være i tegl og ha et uttrykk som understreker Det juridiske fakultets betydning i byen. Valget av tegl i fasaden har også en linje til andre historiske bygg både rundt Tullinløkka og andre steder i byen. Bygninger som Oslo rådhus, Kulturhistorisk museum, Nasjonalgalleriet, Stortinget og universitetsbyggene på Blindern er bygget i tegl.

Bygget får også gode miljøkvaliteter og har ambisjoner om å oppnå passivhusstandard, Energiklasse A og Breeam Excellent. Energiforbruk blir da lavere enn 84 kWh/kvm pr. år.

– Høye miljøkrav og god byutvikling er helt sentral for oss i Entra når vi gjennomfører våre prosjekter. Sammen med MAD arkitekter har vi nå utviklet et prosjekt som vi tror er til det beste for byen og alle de fremtidige studenter og ansatte ved universitetet. Nå skal Oslo kommune gjøre sin behandling av saken og dette ser vi frem til, avslutter Kristin Haug Lund.

Les også: Nytt forslag til regulering i Vika

Les også: – Bygg høyere og tettere

 

Powered by Labrador CMS