SENTRALT: Denne eiendommen har nå fått en ny eier.
SENTRALT: Denne eiendommen har nå fått en ny eier.

DNB Livsforsikring kjøper 20.000 kvm av Malling & Co Eiendomsfond

Det kombinerte helsehuset/kontorbygget ble bygd i 2002.

Publisert

DNB Livsforsikring kjøper eiendommen Vitaminveien 1 av Malling & Co Eiendomsfond. Transaksjonen gjennomføres ved kjøp av 100 % av aksjene i selskapet med samme navn ifølge en pressemelding.

Hva de måtte betale er ikke offentliggjort.

Vitaminveien 1 er et kontorbygg på ca. 20.000 kvadratmeter rett ved Storo T-banestasjon i Oslo. Eiendommen som ble oppført av OBOS Forretningsbygg i 2002 er senere bygd ut og har gjennomgått omfattende rehabilitering de seneste årene.

Malling & Co Eiendomsfond kjøpte den i 2018 og har siden gjort en rekke grep for å sikre at eiendommen fremstår som moderne. Eiendommen er fullt utleid, med største leietaker på en 18 års leieavtale.

DNB Livsforsikring overtok eierskapet 28. september og vil stå for forvaltningen på vegne av DNB Livsforsikring. Malling & Co Forvaltning vil forvalte eiendommen i en overgangsfase.

Betydelige verdier

- Malling & Co Eiendomsfond hadde en klar forretningsplan i forbindelse med kjøpet i 2018. Vitaminveien 1 hadde den gang 6.500 kvadratmeter ledige arealer som nå er leid ut på lange kontrakter. Forretningsplanen er således gjennomført og betydelige verdier er skapt for våre aksjonærer gjennom aktiv utvikling av eiendommen i vår eierperiode, sier managing partner Mads Mortensen i Malling & Co Investment Management.

- Transaksjonen er i tråd med vår strategi og vi er meget tilfredse med kjøpet. Vi ser på kontormarkedet i Nydalen/Storo som attraktivt også videre fremover. Gjennom kjøpet sikrer vi en god langsiktig avkastning for Livselskapets kunder, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Transaksjonen kom i stand etter initiativ fra DNB Næringsmegling. Wikborg Rein har vært kjøpers juridiske rådgiver. Thommessen har vært selgers juridiske rådgiver.

Powered by Labrador CMS