SOLGT: KPMG-bygget er en av fire eiendommer som Entra har solgt.

Entra med storsalg – KPMG-bygget til CapMan-fond

Entra har solgt fire eiendommer for 1,9 milliarder kroner. Den største dealen er KPMG-bygget på Majorstuen, som kjøpes av CapMan Real Estate.

Publisert Sist oppdatert

KPMG-bygget har adressen Sørkedalsveien 6 og er på 19.300 kvadratmeter fordelt på 18 etasjer over bakken og to etasjer under. De tre øvrige eiendommene som Entra har solgt, er Konggata 51 i Drammen, Karenslyst Allé 8A og Karenslyst Allé 8B, Den samlede eiendomsverdien er 1,9 milliarder kroner, som er 2 prosent lavere enn bokførte verdier fra sist verdsettelse ved utgangen av tredje kvartal. Der samlede arealet på eiendommene er på 34.000 kroner og årlige leieinntekter er anslått til 85 millioner kroner.

Det har lenge vært ventet at Entra skulle selge KPMG-bygget på Majorstuen. Eiendommen, som var en del av Oslo Areal-porteføljen, ligger geografisk litt utenfor de øvrige eiendommene til selskapet, samtidig som KPMG skal flytte til Bjørvika i 2025.

I februar i fjor søkte Oslo Areal om en forhåndskonferanse for Sørkedalsveien 6, med ønske om å øke utnyttelsen av bygget. Men PBE mente det var lite hensiktsmessig, blant annet som følge av høyhusbegrensningen på 42 meter gjorde reguleringsrisikoen høy.

CapMan Real Estate vil rehabilitere bygget og har ambisjoner om å oppnå en BREEAM in use Excellent- eller Outstanding-sertifisering.

– Vi ser frem til å utvikle denne eiendommen og skape moderne og attraktivt kontorareal som svarer på fremtidens leietakerbehov. Området er forventet å bli enda mer sentralt i tiden fremover og jeg ser store muligheter for dette ikoniske bygget, sier Magnus Berglund, partner og Head of CapMan Real Estate Sweden and Norway.

Powered by Labrador CMS